Record voor topschutter Jos Peltzer

DEN BOSCH/OSS – Buiten de grenzen van ons volggebied schopte Jos Peltzer, tot de plotselinge stop, de ene na de andere bal tegen de touwen. Hij kroonde zich ermee tot topscorer van de Derde Divisie zondag, maar die officieuze titel had hij maar wat graag ingeruild voor een échte prijs. “Ik vind het belangrijker om alles te winnen met het team en kampioen te worden, dan om topscorer te zijn.”

Na 22 wedstrijden pas één keer verloren. Met nog 10 duels voor de boeg al 17 punten voorsprong op de eerstvolgende concurrent. De titel pakken was slechts nog een formaliteit. En tóch promoveert OSS’20, na waarschijnlijk het beste seizoen uit de historie, niet naar de landelijke Tweede Divisie. “Super erg balen”, reageert Peltzer op het harde gelag dat de Ossenaren ten deel viel. “Maar dan volgend jaar maar. Revanche nemen”, zegt hij, nu de grootste teleurstelling inmiddels al wel weer gezakt is.

Een doelpuntenmachine is de 28-jarige Rosmalenaar nooit echt geweest. “Ik heb altijd wel m’n goaltjes meegepikt, maar ben niet echt een goaltjesdief of zo”, geeft hij toe. “Ik wil ook meer meevoetballen dan alleen loeren op een kansje.” Toch scoorde hij dit seizoen vaak aan de lopende band. Ze vlogen er makkelijk in, zo leek het. “Ik mag zeker niet klagen. Maar ik had er voor mijn gevoel nog meer kunnen maken. Niet dat ik veel grote kansen heb gemist, maar ik heb – ergens november of zo – wel even een periode gehad dat ie er niet in wilde. En toch nog zoveel gescoord, ja.”

Helemaal verbaasd is Peltzer er niet over. “Ik ben nu gewoon lange tijd fit geweest en heb bijna alles gespeeld. Vorig seizoen maakte ik er ook al 13, maar toen was ik bijna drie maanden geblesseerd. Maar hoe dan ook; ik vind het belangrijker om alles te winnen met het team en kampioen te worden, dan om topscorer te zijn. Maar ja, door omstandigheden is beide nu niet gelukt helaas.”

Record
Ook komend seizoen speelt Peltzer in het geel-blauw van OSS’20. Het wordt zijn derde opeenvolgende jaar in hetzelfde shirt. “Een record voor mij”, lacht de voormalig aanvaller van OJC Rosmalen, FC Den Bosch, Willem II, RKC Waalwijk, De Treffers, TEC en Woezik. “Ik voel me thuis bij OSS’20. Leuke groep, goed niveau en goede sfeer. Er kwamen aan het eind nog een paar nieuwe spelers bij, maar onze selectie blijft gelukkig grotendeels bij elkaar. Het draaide afgelopen jaar echt vanaf wedstrijd één super met het hele team. We gaan ons best doen, maar het wordt lastig om zo’n seizoen te evenaren.”

Foto: Jeroen Engelen

Geef een reactie