Helemaal niemand vertrokken bij BLC

DEN BOSCH – Geen bijzonderheden deze zomer op sportpark de Meerendonk. Trainer/coach John Huisman houdt de groep van BLC helemaal bijeen. Dat is, zeker bij een Bossche club, al nieuws op zich.

“Ik heb met alle spelers van het eerste elftal gesproken en zij hebben allemaal de intentie uitgesproken dat zij BLC willen blijven.” Die woorden sprak Huisman twee maanden geleden al, toen wij voor de eerste keer contact met hem legden over de selectie voor seizoen 2020-2021. Op dat moment leek alleen Anis Tulung, een speler van Real Lunet, naar de zaterdag derdeklasser te komen. “Een jongen van 16 jaar, die al een keer meespeelde met het eerste van Real en graag op zaterdag bij de senioren wil spelen”, wist de oefenmeester toen aan te vullen.

Sindsdien kwam er nog een (klein) aantal nieuwe namen bij. Giovanni Vissers, een speler van Den Dungen 3, meldde zich bij BLC voor een plaats in de de selectie en Fahd Bouchti werd aangesteld als keeperstrainer én stand-in. Daarentegen vertrok tot aan 16 juni – de dag waarop de deadline voor het overstappen naar een andere club was verstreken – helemaal niemand. “Daar zijn wij heel blij mee”, aldus Huisman. “We hebben een technisch en jonge groep, waar BLC jaren veel plezier van zal hebben.”

Ook het plotselinge afhaken van Tulung, die dinsdagavond aangaf bij nader inzien toch bij (het nieuwe onder 23-team van) Real Lunet te blijven, zorgt niet voor een negatieve sfeer rondom het vlaggenschip van de Bossche zaterdagclub. Dit jaar presteerde BLC heel behoorlijk in de 3e klasse D en de volgende jaren zou er zomaar eens meer in kunnen zitten. “Komend seizoen hopen we bij de bovenste vijf te kunnen eindigen en eventueel mee te doen voor een periodetitel”, blijft Huisman bescheiden.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie