Consequenties van de nieuwe indeling

DEN BOSCH – Nu de competitie-indelingen bekend zijn, kunnen we de consequenties overzien. De meeste regioclubs vinden we terug op bekend terrein, maar een enkele valt buiten de boot. Verschillende derby’s zijn ook weer terug op de kalender. 073voetbal zet alles op een rijtje.

We beginnen met het ‘slechte’ nieuws. Helaas raakt immers een viertal ploegen uit ons directe zichtveld. De ‘Heusdense’ derdeklassers Haarsteeg, Nieuwkuijk, RKDVC en Vlijmense Boys zijn namelijk niet meer ingedeeld in de 3e klasse C. De Langstraat-derby’s gaan komend seizoen plaatsvinden in 3B (regio Tilburg-Breda), waar ook Trinitas naartoe verhuisde. De plek van het vijftal wordt ingenomen door nieuwe clubs als Alem en Nijnsel, maar ook de regioploegen uit Sint-Michielsgestel en Schijndel, die waren uitgewaaid naar de 3e klasse D, zijn weer terug.

Dan door naar louter positief nieuws: Nivo Sparta, BLC en Nemelaer zijn in hun vertrouwde omgeving gebleven. CHC komt de regioploegen vergezellen in de 2e klasse F (vorig jaar nog 2H). En ook in Maliskamp, Nuland en Kruisstraat zal de indeling met vreugde zijn ontvangen. Vorig jaar werd Maliskamp nog de derby’s ontnomen, maar nu zitten ze wel weer bij elkaar. Al onze regioploegen – ook Boxtel, Essche Boys, Jan van Arckel en Wilhelmina – vinden we overigens terug in deze competitie. In de 5e klasse zijn Hedel en RKVSC ingedeeld. OSC’45 debuteert tot slot in de zaterdag 4e klasse regio Betuwe/Zuid-Holland. Zij komen niet in de ‘nieuwe’ 4e klasse, waar veel nieuwe zaterdagteams als DESK, OSS’20, Margriet en TOP aan deelnemen.

Bekijk hier de volledige competitie-indelingen voor seizoen 2020-2021.

Geef een reactie