Buitenkamp vervangt Van Strien bij TOP

ROSMALEN/OSS – Ronnie Buitenkamp is de nieuwe keeperstrainer van TOP Oss. De 38-jarige Rosmalenaar volgt Martijn van Strien op en ziet dat als een geweldige kans. “Mijn werkgever heeft fantastisch meegewerkt, waardoor ik deze parttime functie aan kan gaan.”

Buitenkamp, die het tijdens zijn actieve carrière schopte tot tweede doelman van OJC Rosmalen, moest zelf vroegtijdig stoppen, maar timmert de laatste jaren aan de weg als keeperstrainer. Hij startte als teammanager en hersteltrainer bij OJC, ging er daarna de doelmannen onder handen nemen en belandde als keeperstrainer via BVV bij hoofdklasser UDI’19. Daar gaat hij komend seizoen voor het derde jaar aan de slag. Het wordt een combifunctie met zijn werkzaamheden bij TOP.

Twee ochtenden
Bij de Osse eerstedivisionist was hij al eerder in beeld, maar toen kwam het niet tot een samenwerking. Nu dus wel. “Destijds was het niet te combineren met mijn werk bij Amacom, maar nu de positie vacant kwam, vroegen ze me opnieuw. TOP Oss heeft niet de middelen om een keeperstrainer fulltime in dienst te nemen, maar dankzij de medewerking van mijn baas, kan ik nu toch twee ochtenden aan de slag.” Op basis van sponsoring staat zijn werkgever garant voor Buitenkamps vergoeding.

Bij UDI’19 is hij er gewoon nog steeds iedere zondag bij, zo legt hij uit. “Daarnaast ga ik tijdens de thuiswedstrijden van TOP mee op de bank zitten. De uitduels, bijvoorbeeld in Leeuwarden, sla ik over. Ik heb immers ook nog een gezinnetje thuis.”

Geef een reactie