Van Esch heeft vrede met verbanning

VLIJMEN – De 3e klasse C wordt ook komend seizoen weer nagenoeg volledig gevormd door clubs uit onze regio. We zien Vlijmense Boys daar helaas niet in terug. De verrassend presterende ploeg van afgelopen jaar is ingedeeld in de 3e klasse D en daar heeft trainer Erik van Esch wel vrede mee. “Een indeling met perspectief.”

De eerste reactie van Van Esch op de bekendmaking van de indeling was: “Jammer, maar op het eerste oog ben ik er wel tevreden mee. Of deze competitie minder sterk is dan 3C? Dat is moeilijk te zeggen. Maar feit is dat de 3e klasse C wel altijd een sterke klasse is. Het wordt voor ons afwachten wat het niveau van de tegenstanders zal zijn.”

Gissen
Voor hij wil vooruitblikken naar komend seizoen, kijkt Van Esch liever nog een keer terug op afgelopen jaar. “En dan moet ik iedereen een dikke pluim geven. Toen we begonnen was het echt gissen, aangezien de groep hetzelfde bleef als het seizoen daarvoor – toen Vlijmen op het nippertje via de nacompetitie in de 3e klasse bleef. Daar kwam nog bij dat de topscorer naar de jeugd van Willem II ging. Knap dat we kunnen terugkijken naar een 2e plaats in de competitie, die helaas noodgedwongen moest stoppen, en het feit dat we een zo goed als zekere periodetitel gehaald hadden. Wel jammer dat die wedstrijd tegen Nieuwkuijk, waar we genoeg hadden aan een gelijkspel om de periode te pakken, niet doorging. Was toch tegen mijn oude club, waar ik 100 meter vanaf woon. Komt bij dat mijn zoon daar sinds kort in het eerste speelt.”

Het geheim van de goede klassering zat hem in de trainingsopkomst en inzet van de spelers, denkt Van Esch. “Plus het feit dat Wesley Paijmans heel het seizoen fit is geweest, met daarachter Andrew Beekmans en Yvo van Engelen. Dat gaf veel rust en vertrouwen aan het team. Ook Peti Lutgens was daar in zijn rol als echte Vlijmense Boys-man belangrijk in. Daardoor konden de jonkies als Djemal (Arikan, red.), Jerre (Maas, red.), Ayoub (Bakkali, red.) en Nick (Pijnenburg, red.) ook mede excelleren.”

Valkuil
Al met al was de oefenmeester heel tevreden over zijn debuutseizoen. “En dat is ook meteen de valkuil voor komend jaar”, zegt hij. “De Vlijmense mentaliteit is namelijk dat we eigenlijk nooit ergens bang voor zijn, maar dat onderschatting altijd op de loer ligt. Zeker nadat we zo’n goed seizoen gedraaid hebben, is de verleiding groot om te denken dat het van eigens wel weer goed gaat komen. Maar dat is juist niet zo, omdat de verassing weg is en tegenstanders anders tegen ons aankijken. Daarentegen hebben we een goede ploeg, met veel scorend vermogen en een goede keeper. Dus als we net zo hard blijven werken, plus de inzet is net zo goed, dan gaan we voor een top 5-klassering en eventueel een periodetitel. Wel komen we in een andere klasse dan 3C, die traditioneel heel sterk is. Afwachten wat de kant van Tilburg en Breda brengt, maar ik heb er veel vertrouwen in. Al zeggen alle trainers dat in de voorbereiding natuurlijk.”

Foto: Wout Pluijmert

Geef een reactie