Buitenkamp gaat oud-international trainen

OSS – Vorige week, toen hij aantrad als keeperstrainer van TOP Oss, was hem nog niet bekend dat hij op korte termijn met een ex-international zou gaan werken. Ronnie Buitenkamp is met zijn neus in de boter gevallen. De 38-jarige Rosmalenaar neemt vanaf vandaag, voor een onbekende periode, Piet Velthuizen onder handen.

Velthuizen (33) is met name bekend als keeper van Vitesse, waarvoor hij tot 241 wedstrijden kwam. Hij speelde in 2009, in een oefenduel met Japan, nog een halve wedstrijd met het Nederlands elftal, maar zag zijn carrière de laatste jaren bergafwaarts gaan. Via Hapoel Haifa, AZ, meetrainen bij Willem II en een (wegens Corona) hele korte periode bij Telstar, is hij nu bij TOP Oss beland. Ook daar traint hij mee met de selectie van Klaas Wels. TOP zoekt nog een derde doelman, maar er lijkt geen contract in te zitten voor Velthuizen.

Excentrieke doelman
Buitenkamp, die de afgelopen jaren werkte met de doelmannen van OJC, BVV en UDI’19, staat donderdag voor het eerst op het veld met de excentrieke doelman. “Altijd mooi om een keeper te trainen met zoveel betaald voetbalervaring. En ook goed voor jonge keepers zoals Jordy Rondeel en Ronald Koeman jr. Het maakt elkaar alleen maar sterker”, laat hij 073voetbal weten. Velthuizen, die ooit trainde met Wesley Sneijder en Robin van Persie, is inmiddels blij met de kans die hij in Oss krijgt.
.

Geef een reactie