‘Toch maar Maliskamp’ voor Van Schijndel

ROSMALEN – Eigenlijk was hij van plan om na de zomer bij RKDVC te gaan voetballen. Maar toch heeft Jasper van Schijndel er voor gekozen om er nog een jaar in de selectie van Maliskamp aan vast te plakken. De 28-jarige buitenspeler heeft hoge verwachtingen: “Een van de drie periodes winnen, moet er sowieso wel in zitten.”

Eigenlijk stond er op voetbalgebied dus iets totaal anders op de planning. “Ik was van plan bij een lager elftal te gaan voetballen bij RKDVC. Al jaren, de vraag was alleen wanneer.” Door ‘veranderingen in privésfeer’ blijft Van Schijndel echter zeker nog een jaartje langer bij Maliskamp. “Ik heb een jaar of vier in Drunen samengewoond. Nu ik weer terug ben in Den Bosch, was het een logische keuze om door te gaan bij Maliskamp. Ik had daar wel al aangegeven dat ik eigenlijk zou stoppen, maar gelukkig was ik nog niet overgeschreven. En ze waren blij dat ik toch bleef.”

Grotere bewijsdrang
Net als zijn teamgenoten zal Van Schijndel ongetwijfeld hopen op een betere jaargang dan de vorige. Matig wil hij afgelopen seizoen niet noemen. “Het was anders”, zegt ie. “Niet te vergelijken met het seizoen ervoor. Toen hadden we een nieuwe trainer en een grotere bewijsdrang. Op een of andere manier vielen dat seizoen alle ballen goed. Afgelopen jaar was het gewoon harder werken en stonden we vaak aan de verkeerde kant van de munt.”

Als we brutaal de vraag stellen of Maliskamp komend seizoen kampioen wordt, moet Van Schijndel lachen. “Lastig. Natuurlijk willen we dat super graag. Dat zal ook altijd de doelstelling zijn, in ieder geval voor mij persoonlijk. Maar of we echt kampioen gaan worden? Geen idee. Ik ben wel blij met de competitie waar we in zitten. Ouderwetse wedstrijden tegen Wilhelmina, Kruisstraat en Nulandia zijn toch de mooiste. Het kan een mooi seizoen worden, ondanks dat we Steven (Koningstein, red.) en Jim (Thewessen, red.) toch wel zullen missen. Maar er zijn er een paar voor teruggekomen die ook een meerwaarde voor het team kunnen hebben. Een van de drie periodes winnen, moet er sowieso wel in zitten.”

Geef een reactie