Elf vragen aan… Geert van Heeswijk

SCHIJNDEL – Hij leeft van doelpunten. Al jarenlang vuurt Geert van Heeswijk de ballen namens Avanti’31 achter de veelal verslagen doelmannen van de tegenstander. De jeugdtrainer is hard op weg om clubtopscorer aller tijden te worden. Deze week spraken we hem voor zijn antwoorden op onze gebruikelijke elf vragen.

Naam: Geert van Heeswijk.
Geboren: Op 18 oktober 1988 in ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): Vanaf m’n 5e jaar spelend voor Avanti’31.
Positie: Ik heb eigenlijk altijd als aanvallende middenvelder of spits gespeeld.
Dagelijks leven: Ik werk als stukadoor en woon samen met Tessa Steenbakkers. We zijn al ruim 12 jaar samen. Ik mag bij de gezinssituatie ons hondje Cooper niet vergeten. Een labradoedel, die hoort er natuurlijk ook bij. Als hobby train ik al zo’n 15 jaar de jeugd van Avanti en tennis ik meestal nog 1 à 2 keer in de week.

 1. Sterkste/zwakste punt: M’n sterkste punt is mijn traptechniek met beide benen. Het zwakst is, ondanks mijn 1 meter 95, koppen.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras! Na iedere wedstrijd op kunstgras kan ik op maandag m’n bed niet uit komen door spierpijn in heel m’n lichaam.
 3. Kleur voetbalschoenen: Het liefst zwarte Adidas, lekker onopvallend.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik zou het blauw-wit van Avanti’31 voor geen ander tenue willen ruilen. En als ik zo bij ons de laatste jaren in de competitie kijk, is ons hoofdveld zeker het mooist, nu de nieuwe tribune af is. Ik ga dus ook voor het sportpark van Avanti.
 5. Mooiste voetbalmoment: Als ik er twee mag noemen, ga ik sowieso voor de twee goals in de 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Schijndel. Voor ruim tweeduizend toeschouwers, toen na zoveel jaar eindelijk de derby weer op het programma stond. En verder de zes goals in de competitiewedstrijd tegen Ruwaard, die we met 7-2 wonnen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dat is voor mij de nacompetitiewedstrijd voor promotie tegen Braakhuizen, twee jaar geleden. Ik denk m’n slechtste wedstrijd ooit. We speelden uiteindelijk ruim een uur met een man meer, ik miste zelf nog een penalty en we verloren vervolgens in de 93e minuut met 0-1 en lieten zo promotie liggen. Misschien kwam het wel door een vrijgezellenfeest in Duitsland, waar we ’s morgens om 06.00 uur van terug kwamen…
 7. Opvallendste teamgenoot: Steff van Kaathoven. Die was 4 à 5 jaar onze eerste keeper, bedacht op zijn 25e toch ineens dat ie liever wilde voetballen dan keepen, maar is er na een jaar toch weer achter gekomen dat dat het ook niet voor hem is. Volgend seizoen gaat ie dus toch maar weer keepen.
 8. Voetbalhumor: Dan kom ik uit bij Werner van Weert. Die probeerde op zijn 30e nog een onmogelijke omhaal te maken en moest vervolgens met de ambulance worden afgevoerd.
 9. Wat wil je nog bereiken: Kampioen worden met Avanti’31.
 10. Beste speler uit de regio: Er is eigenlijk één speler waar ik afgelopen jaar heel erg van genoten heb. En dat is onze 16-jarige B-junior Mees van der Heijden. Geweldig spelinzicht en een hele goede pass heeft ie, een speler à la Frenkie de Jong. Daarnaast heb ik veel lastige potjes gespeeld tegen Jelle Bouwmans van Boekel Sport. Dat is een slimme en sterke speler, die als verdediger toch de nodige doelpunten tegen ons heeft gemaakt.
 11. Opvallendste regioclub: Lastig te zeggen in deze tijd, aangezien het voetbal al een tijdje stil ligt. Maar als ik zo links en rechts hoor, zal TGG een lastige ploeg worden. Sowieso als Arda Havar daar aansluit.
Foto: Piet van Vorstenbosch

Geef een reactie