Elf vragen aan… Serge van der Linden

DEN BOSCH – Een van de vele bekende gezichten in de regionale voetbalwereld is Serge van der Linden. De 50-jarige Bosschenaar liet (met name de beloftenteams van) verschillende clubs in en buiten de regio progressie maken. Momenteel staat hij niet op het veld, maar de vele uurtjes die hij wekelijks aan zijn passie besteedt, zijn nog lang niet ten einde.

Naam: Serge van der Linden.
Geboren: Op 25 augustus 1969 in Den Bosch en volgens ooggetuigen al met mijn voetbalschoenen aan.
Club(s): Momenteel als lid van de technische commissie actief bij v.v. Dongen, waar ik in het verleden ook als trainer en hoofd opleidingen actief was. Ik ben ook nog actief geweest bij LVV’58 (BLC), Real Lunet, Emplina, FC Den Bosch, Sint Michielsgestel (nu SCG’18), BVV en Roda Boys.
Positie: Van origine aanvaller, maar eigenlijk wel z’n beetje alle posities gehad. En tegenwoordig heb ik natuurlijk ook heel wat jaartjes als trainer, technisch coördinator en scout op of naast het veld gestaan.
Dagelijks leven: Sinds 2014 woonachtig in Den Dungen, aan de rand van het hoofdveld van de plaatselijke voetbalclub. Ik werk ik nog bij Bidfood, maar dat gaat door de coronacrisis eindigen. Momenteel druk bezig om per 1 september elders te starten als operations of logistiek manager. Verder getrouwd met Daniëlle en naast voetbal is er toch nog een grotere hobby en dat zijn mijn kids; Dominique (10) en Justin (8). Laatstgenoemde voetbalt bij Den Dungen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Als voetballer moest ik het hebben van mijn conditie, snelheid en tweebenigheid. Ze noemden mij ook wel blind paard, ik kon namelijk blijven gaan. Als trainer ben ik tactisch onderlegd, een opleider, maar zeker ook een teambuilder.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras, alleen al de geur! Kunstgras is leuk bij slechte weersomstandigheden, maar meer ook niet.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, Adidas Copa Mundial. Ik ben zeker niet van al die kleuren, nog van de oude stempel.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Met het blauw-wit van FC Den Bosch ben ik opgegroeid. Verder het sportpark van SCG’18, voornamelijk vanwege het hoofdveld met de mooie tribune en omringd door de dijk. Er hangt daar een heerlijk sfeertje.
 5. Mooiste voetbalmoment: Kampioen worden met de A1 van LVV’58 en tegen Wilhelmina het kampioensdoelpunt maken.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het overlijden van een van mijn spelers bij Dongen was echt heel heftig. Onze nummer 8, nu alweer bijna 8 jaar geleden.
 7. Opvallendste teamgenoot: Gert-Jan Kuper. In mijn tijd bij Real Lunet een geweldenaar als spits. Als het niet liep in de wedstrijd kwam hij de bal bij de keeper halen en 15 seconden later lag hij aan de andere zijde in het netje. En dat is niet eenmalig gebeurd!
 8. Voetbalhumor: In de kampioenswedstrijd die ik al eerder noemde, zei een speler van Wilhelmina – ik zal zijn naam maar niet noemen – dat hij mij flink in mijn kruis zou pakken als ik vlak voor tijd bij een corner zou scoren. Ik ben na afloop naakt hun kleedlokaal in gelopen, om te vragen of het nog ging gebeuren. Zijn teamgenoten kwamen niet meer bij.
 9. Wat wil je nog bereiken: Bij de technische commissie van Dongen zijn er nog genoeg uitdagingen. Maar misschien keer ik later nog wel eens terug bij FC Den Bosch of ga ik op aanvraag analyses maken.
 10. Beste speler uit de regio: Dennis van Meurs van Nivo Sparta is een aanwinst voor het amateurvoetbal en daarnaast ook een sociaal sterke gast. Pim Geerts, van Emplina, vind ik ook echt een onderschatte speler. Een echte 10, die beschikt over een geweldige techniek en een nog beter tactisch inzicht.
 11. Opvallendste regioclub: Emplina, een club zonder poespas, met een sterke jeugdopleiding. Daardoor toch wel toe aan het maken van een stapje omhoog. Zeker met de huidige trainer William van Overbeek zie ik dat ook nog wel gebeuren. Volgens mij zijn die twee de ideale match om tot zo’n stap te komen.
  Het eerste van Dongen deed het, voordat de coronacrisis toesloeg, verrassend goed in de derde divisie. Waar handhaving het doel was, zou een tweede plaats in de eindrangschikking zeker behaald gaan worden.
Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie