Voetbal in coronatijd, even wennen

DEN BOSCH – De bal rolt weer! Wat hebben we daar met z’n allen lang naar uitgekeken. Als vanouds is het allemaal nog lang niet. De nodige voorbereidingen gingen er aan vooraf, maar van de beperkingen was op veel sportparken maar weinig te merken. Een beetje té weinig misschien wel.

Hier en daar bleven de kleedkamers gesloten, maar de meeste eerste elftallen hielden hun wedstrijdbesprekingen gewoon ouderwets en douchten na afloop ook zoals normaal. Ook langs de lijn ging het er niet overal helemaal coronaproof aan toe. Fotograaf Jan Verhoeven spotte een vrij volle tribune en we stuitten ook elders op drukbevolkte zijlijnen en gezellige, maar eigenlijk veel te volle, kantines.

We mogen gelukkig weer. Het spelletje waar we niet zonder lijken te kunnen, kan ons de dagelijkse sleur weer doen laten vergeten. Maar hoe lang kunnen we er op deze manier van genieten? Laten we allemaal vooral ons gezonde verstand gebruiken en van harte hopen dat dit seizoen wél uitgevoetbald kan worden.

 

Geef een reactie