Wedstrijd van de Week: FC Drunen – RKDVC

DRUNEN – Voor onze wedstrijd van deze week gaan we een keertje ‘ver buiten ons boekje’. In onze regio staan weinig echte derby’s op het programma, maar op de rand van het volggebied is er wel een echt de moeite waard: FC Drunen ontvangt grote buurman RKDVC. We weten het niet zeker, maar het zou zomaar kunnen dat deze Drunense derby komende zondag voor het eerst in officieel verband gespeeld wordt.

Hoewel de clubs op slechts 1 kilometer van elkaar liggen, is het verschil tussen deze twee verenigingen ontzettend groot. RKDVC is een van de grootsten van de regio, terwijl FC Drunen juist een van de kleinere clubjes in het lokale voetballand is. RKDVC speelt al jaren in de 2e of 3e klasse, FC Drunen vinden we steevast terug in de 5e klasse (met af en toe jaar 4e klasse er tussendoor). Toch hebben, voornamelijk bij FC Drunen, spelers een verleden bij de tegenstander. De bekendste is misschien wel Eren Mert. Hij keerde, na wat omzwervingen bij RKDVC en ook nog CHC, 7 jaar geleden terug bij FC Drunen. Ook zijn teamgenoot Nafis Alkan heeft voor beide clubs en eveneens – even – voor CHC gespeeld.

De clubs zijn ingedeeld in een heuse derbypoule, want ook SC Elshout vinden we er in terug. Zij werden afgelopen zondag met 5-1 verslagen door RKDVC. Tuldania uit Esbeek is de vreemde eend in de bijt. Die ploeg won de eerste bekerwedstrijd met 5-2 van FC Drunen. Afgelopen seizoen eindigde de FC op een 9e positie in de 5e klasse B. RKDVC stond voor de coronastop op de 6e plaats in 3C. Voor beide ploegen wachten komend seizoen reizen naar het westen. RKDVC gaat, samen met de gemeentegenoten, naar de 3e klasse B, waarin de regio Tilburg en Breda worden vertegenwoordigd. FC Drunen komt uit in 5A, waarin het onder andere moet afreizen naar Moerdijk, Dordrecht, Heerle, Stampersgat en Lepelstraat.

Derby van Drunen
Of het er door alle coronamaatregelen van komt, is maar de vraag. Maar deze derby van Drunen zou er zomaar voor kunnen zorgen dat het (voetbalminnende deel van het) dorp uitloopt voor deze wedstrijd. Zondag wordt er afgetrapt om 14.00 uur op het complex van FC Drunen.

Geef een reactie