Elf vragen aan… Luca Schrier

ENGELEN – Twintig jaar oud is Luca Schrier pas. Toch staat hij als fysiek sterke aanvaller zijn mannetje en pikt hij al enkele jaren regelmatig zijn doelpuntjes mee in het eerste elftal van FC Engelen. De afgelopen twee seizoenen was hij steeds 9 keer trefzeker in de competitie. Hoog tijd om eens kennis te maken met de Bossche spits.

Naam: Luca Schrier.
Geboren: In het mooie Den Bosch, op 11-11-1999.
Club(s): Ik heb heel mijn jeugd tot en met de C’tjes bij BVV gespeeld en ben in de B overgestapt naar FC Engelen, waar ik nu nog steeds met alle plezier voetbal.
Positie: Spits.
Dagelijks leven: Ik werk nu sinds een jaar bij Waverail, een technisch bedrijf dat gevestigd is in Boxtel. De grootste hobby is en blijft toch wel voetballen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is dat ik een teamspeler ben. Ik ben fysiek sterk, een harde werker en ik geef altijd de volle honderd procent. Mijn zwakste punt is dat ik soms te haastig ben in de afwerking.
 2. Kunst- of natuurgras: Als er een strakke grasmat ligt, dan natuurgras. We hebben wel eens bij clubs gevoetbald waar de grasmat er zo slecht bij lag dat er amper op te voetballen viel. Als dat zo is, gaat mijn voorkeur wel uit naar kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Mooiste tenue vind ik dat van ons, FC Engelen. Het mooiste sportpark vind ik het nieuwe van Nivo Sparta.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat was toen ik voor het eerst in de basis mocht beginnen tegen RKDVC. Het was een van mijn betere wedstrijden en ik maakte in de laatste minuut ook nog de winnende goal.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het tweede seizoen in de A-junioren verloren we veel en hadden we af en toe maar 7 man op de training, terwijl we op 4e divisieniveau speelden. Uiteindelijk hebben we ons nog wel kunnen handhaven.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik ga voor Twan Passon, al moet ik zeggen dat Osman Bostanci er ook wat van kan. Altijd lachen met die gasten.
 8. Voetbalhumor: Dan denk ik aan onze trainer Anthony (Lurling, red.), die een panna gaf in de rondo en vervolgens zijn broek naar beneden deed en rond ging rennen. Ze zeggen niet voor niks ‘hoe ouder, hoe gekker’, hé.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik heb tot nu toe alleen kampioenschappen meegemaakt in de jeugd, dus een kampioenschap bij de senioren is wel een ding dat ik graag wil bereiken. Ik hoop dat we dat dit seizoen mee mogen maken.
 10. Beste speler uit de regio: Ik vind mijn teamgenoot Relano Bouwmans een van de betere spelers in de regio. Ik speel nu al jaren met hem en weet wat hij in zijn mars heeft. Als hij zijn volledige potentie gebruikt, dan weet ik zeker dat hij in korte tijd grote stappen kan gaan maken.
 11. Opvallendste regioclub: Ik vind dat DSC het opvallend goed heeft gedaan afgelopen seizoen. Tijdens hun eerste jaar terug in de 3e klasse lieten ze zien over een goed voetballend team te beschikken. Ik heb ook hoge verwachtingen voor FC Engelen dit seizoen. We doen al jaren mee voor promotie, hebben een hechte groep, en hebben een paar sterke aanwinsten toe kunnen voegen aan de selectie. Met deze groep zou het leuk zijn om te promoveren.
Foto: David Meulenbeld

Geef een reactie