Weekendoverzicht: beker en competitie

DEN BOSCH – Het hernieuwde OJC start met nederlaag aan de competitie, Zwaluw VFC haalt in de beker bijna de dubbele cijfers, Piet Drijvers is Nemelaer wéér de baas en onze regioploegen kennen een slechte beurt in Limburg.

Het weekend van 5 en 6 september stond niet alleen in het teken van bekervoetbal. Ook de competitie ging deze week van start. Niet alleen op landelijk niveau, ook de 4e klasse in West- en Midden-Brabant begonnen vervroegd. Die bestaan dit seizoen immers uit 15 (!) ploegen. Mede hierdoor gingen de bekerduels van BVV, Boxtel, Wilhelmina en RKKSV niet door.

Ruime zegez
Zwaluw kwam wel in actie en haalde bijna de ’10’. Op bezoek bij de matige vijfdeklasser Tongelre leefden de Vughtenaren zich uit; het werd 1-9. Ook Vlijmense Boys maakte er weer een doelpuntenfestijn van. Na de 5-5 van vorige week, won het nu met 2-7 van Tivoli. Mede-derdeklassers SCG’18 (4-0 tegen Knegselse Boys), FC Engelen (4-1 SBC), Schijndel (6-2 tegen Maaskantse Boys) en Haarsteeg (5-1 Essche Boys) boekte eveneens een ruime zege en zijn bijna zeker van de volgende ronde. Ook TGG (3-2 tegen De Bocht’80) en Avanti’31 (3-1 Herpinia) boekten hun tweede bekerzege.

In officieel verband is Piet Drijvers nog ongeslagen tegen Nemelaer (de club waar hij heel lang voetbalde en trainer was). Ook na de bekerontmoeting met zijn Oirschot Vooruit tegen Nemelaer blijft dat zo. De tweedeklasser zegevierde met 1-0, terwijl Nemelaer de week ervoor nog geen kind had aan Prinses Irene. Voor de tweedeklassers van ónze regio viel er geen overwinning te noteren. Zowel Emplina (2-1 tegen Bekkerveld) en Helvoirt (4-1 Caesar) kwamen met lege handen terug uit Zuid-Limburg en Real Lunet werd met 1-5 verslagen door SSS’18, waar ze het traditioneel moeilijk tegen hebben. EVVC haalde wel een resultaat: 2-2 bij Madese Boys. Opmerkelijk, want de Vinkelnaren verloren in de voorbereiding al hun wedstrijden en scoorden zelfs nog geen enkele keer. Nivo Sparta deed dat wel al regelmatig in oefenduels. Het kwam vorige week nog niet in actie tegen Hilvaria, maar afgelopen zaterdag werd er met 5-1 gewonnen van tweedeklasser Uno Animo.

Burenruzie en hattrick
Voor de vierdeklassers uit onze regio stonden er een paar interessante wedstrijden op het programma. Jan van Arckel – Hedel was het hoogtepunt. ‘De Jantjes’ waren duidelijk de baas in deze burenruzie: 4-0. Maliskamp stond tegenover derdeklasser Nieuwkuijk en verloor, mede door een hattrick van John van Dommelen, met 2-4.

De regionale zaalvoetballers zijn al na één ronde uitgebekerd. DZV/Van de Biggelaar verloor vrijdagavond met 3-4 van FC Bergeijk, terwijl ZVS – net als Emplina en Helvoirt – naar Zuid-Limburg moest voor de beker en ook hier volgde een nederlaag: 4-3 tegen ZVVM/Campus.

Officieel Drunens sterkste
Door met 0-2 te winnen van de kleine buurman is RKDVC nu ook officieel de sterkste van Drunen. FC Drunen mocht lang dromen van een stunt, maar DVC sloeg in de personen van Maurice Adegeest en Thomas Fitters toe en daarmee is de grootste club ook de beste binnen de eigen kern. Vorige week werden de noorderburen van SC Elshout al met 5-1 geklopt.

Competitiestart
Zoals eerder gezegd werd er niet alleen voor de districtsbeker gevoetbald. FCK/De Hommel opende het nieuwe zaalvoetbalseizoen in de eredivisie met een 3-7 zege op Leekster Eagles. Tevfik Ceyar (3), Anouar Boukhari (2), Mo Bouraraasi en Kenan Koseoglu (1) zorgden voor de doelpunten en drie punten. Ook FC Den Bosch pakte de eerste competitiezege. In eigen huis werd zondagnamiddag – door een curieus doelpunt van Paco van Moorsel, die niet eens wist dat hij de bal richting het doel werkte – een 2-1 overwinning geboekt op FC Dordrecht.

OJC Rosmalen begon zonder resultaat. Het vernieuwde (opnieuw) een groot deel van de selectie en trainer Willem Leushuis zei een paar weken terug dat OJC best een rol zou kunnen gaan spelen in de hoofdklasse, maar tegen IFC keek zijn ploeg al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Dennis Knuiman scoorde nog tegen, maar IFC besliste met een 4-1 ruststand het duel al vroeg. Tom Beissel maakte nog wel de 4-2, maar verder kwam OJC niet.

Volgende week een nieuw weekendoverzicht. Dan staan onder meer op de rol de burenclash tussen Nooit Gedacht en Nulandia, Alem tegen Hedel, RKVSC – Jan van Arckel, Boxtel – Haarsteeg, Nieuwkuijk – RKKSV en Schijndel – Avesteyn.

zondag 6 september
KKD:  FC Den Bosch – Dordrecht   2-1
Hfd:  IFC – OJC Rosmalen   4-2
beker:  Real Lunet – SSS’18   1-5
beker:  Caesar – Helvoirt   4-1
beker:  Oirschot V. – Nemelaer   1-0
beker:  Madese Boys – EVVC   2-2
beker:  SCG’18 – Knegselse Boys   4-0
beker:  Tongelre – Zwaluw   1-9
beker:  Dommelen – ODC   1-2
beker:  DSC – HRC’14   2-2
beker:  De Bocht’80 – TGG   2-3
beker:  SBC – FC Engelen   1-4
beker:  Steensel – Den Dungen   1-2
beker:  RKVSC – Alem   1-3
beker:  Jan van Arckel – Hedel   4-0
beker:  BMC – PSV am.   0-3
beker:  Essche Boys – Haarsteeg   1-5
beker: Vorst. Boys – Nulandia   2-3
beker:  Tivoli – Vlijmense Boys   2-7
beker:  Maliskamp – Nieuwkuijk   2-4
beker:  FC Drunen – RKDVC   0-2
beker:  Maask. Boys – Schijndel   2-6
beker:  Herpinia – Avanti’31   1-3
vr.:  Trinitas – RKKSV   8-0
vr.:  Wilhelmina – DVVC   7-1

zaterdag 5 september
beker:  TOP – CHC   5-3
beker:  Nivo Sparta – Uno Animo   5-1
beker:  Bekkerveld – Emplina   2-1
beker:  BZC’14 – OSC’45   5-2
vr.:  RWB – BLC   3-1

vrijdag 4 september
Ere:  Leek. Eagles – FCK/Hommel   3-7
beker:  ZVVM/Campus – ZVS   4-3
beker:  Biggelaar – Bergeijk   3-4

Geef een reactie