‘Vangnetten gelukkig hoger gemaakt’

HAARSTEEG – Geen 3e klasse C meer voor Haarsteeg. Gelukkig nog wel de Langstraat-derby’s (waarover wij uiteraard zullen berichten) maar niet meer alle andere wedstrijden tegen bekende ploegen uit de 073-regio. Daar baalt voormalig aanvoerder Robin van Esch best wel van. Tegelijkertijd ziet hij ook kansen.

“Klote man”, was de weinig verhullende reactie toen we Van Esch afgelopen zomer vroegen hoe hij keek naar het feit dat zijn club niet meer in de ‘Bossche’ 3C is ingedeeld. Maar al snel klonk hij een stuk gematigder: “Aan de ene kant is het misschien wel goed, maar toch blijft het zonde. C was toch wel een hele mooie competitie.”

Het verstand wint het op termijn misschien wel van het gevoel bij de 28-jarige Haarsteeg-speler. “We bungelen al een tijdje onderin, terwijl er vaak wel voetbal in zit. De meeste tegenstanders kennen ons gewoon goed”, zegt hij aan de vooravond van de competitie. “Of we nu, met meer onbekende tegenstanders, meer kans maken? Nou, niet op de titel. Maar wel meer kans om mee te draaien. Eerst maar een balans gaan vinden, een stabiele derdeklasser worden.”

Ook dit seizoen hoopt Van Esch er gewoon – als de lichamelijke gesteldheid tenminste meewerkt – weer te staan. Na een weekje rust hoopt hij zondag gewoon mee te kunnen doen. “Ik heb een bovenbeenspiertje verrekt”, legt hij uit. “Dinsdag heb ik meegetraind, vanavond ook en dan kijken we zondag in hoeverre het lukt om mee te doen. Maar de competitiestart gaat volgende week zeker lukken.”

Verslinden
Hoe dan ook hoeven de spitsen van de derdeklassers uit de regio Langstraat/Tilburg niet te vrezen. De robuuste timmerman uit Vlijmen-Noord was normaal gesproken klaar om ze op zondagmiddag met huid en haar te verslinden, maar tegenwoordig is hij geen centrale verdediger meer. “Ik sta sinds dit seizoen in de spits”, lacht hij hardop. “Oorlog maken voorin, ja, zoiets. Bij gebrek aan beter. Mathieu (Schellekens, red.) heeft een stapje terug gedaan in verband met een kleine. Maar ik word zelf ook een dagje ouder. Eens kijken of ik vaker kan scoren dan dat ik een homerun moet lopen. Ze hebben de vangnetten gelukkig al wat hoger gemaakt.”

Er is meer veranderd rondom Van Esch. De band draagt hij bijvoorbeeld ook al niet meer. “Lars (Habraken, red.) is nu aanvoerder. Die is wat stabieler, om het zo maar te zeggen. En ik heb meer dingen aan m’n kop, druk met werk en zo”, noemt hij als reden. “Ik ben met mijn 28 jaar de een na oudste van de groep.” Dat aan de doelpuntenproductie nog gewerkt moet worden, is hem bekend: “Ik heb er in de voorbereiding eentje gemaakt. Laten we hopen dat dat aantal in de competitie omhoog gaat.”

Foto: heusden.nieuws.nl

Geef een reactie