Weekendoverzicht: 17 clubs naar 2e ronde

DEN BOSCH – Er hebben zich na de derde bekerronde 17 regioploegen geplaatst voor de eerste knock-out fase. Voor we die opsommen eerst de meest opvallende cijfers van afgelopen weekend: FCK/De Hommel maakte er 11, TGG won met zelfs 12 doelpunten.

Na zondag hebben Avanti’31, BLC, Den Dungen, DSC, FC Engelen, EVVC, Haarsteeg, Jan van Arckel, Nemelaer, Nieuwkuijk, Nivo Sparta, Nooit Gedacht, RKDVC, TGG, Real Lunet, Schijndel en Zwaluw VFC zich verzekerd van de tweede ronde van de districtsbeker. 17 teams dus, een mooi aantal. ODC kan zich daar als 18e nog bijvoegen. Het duel met Sterksel werd echter afgelast omdat de vijfdeklasser (die recent als ‘Zalando-team’ nog landelijke bekendheid kreeg door een spotje met Bjorn van der Doelen in de hoofdrol) te weinig spelers had. Omdat Dommelen – net als ODC – ook op 6 punten staat, is het treffen met Sterksel nog wel van belang voor de club uit Boxtel.

Opvallende uitslagen waren er afgelopen dagen wel degelijk. TGG had het grootste aandeel; LSV werd (mede door 4 goals van Arda Havar en 2 van Bas van Zeelst) met liefst 12-2 geklopt. Zelfs doelman Coen Burg pikte, vanaf elf meter, een doelpunt mee. In het zaalvoetbal won FCK/De Hommel eveneens met dubbele cijfers. Feyenoord Futsal werd met 11-1 opgerold en daarmee staat De Hommel nu gedeeld bovenaan in de Eredivisie. Hedel moest ook bijna met 10 tegentreffers van het veld, maar zij hielden de schade op 9-0. Tegen Alem kregen drie spelers, allemaal in afzonderlijke situaties, binnen 20 minuten een rode kaart en daarmee was de wedstrijd heel snel gespeeld.

9 uit 3
Er waren meer wedstrijden waar het telraam erbij gepakt kon worden. Zo won Jan van Arckel met 0-7 bij RKVSC, Den Dungen rekende simpel af met DOSKO’32 (5-0) en RKDVC maakte er 9 in Esbeek tegen Tuldania (2-9). Zij gaan allemaal met 9 punten uit 3 duels door. Ook voor Engelen geldt dat, al boekten zij een moeizamer 3-2 zege op RKGSV. Haarsteeg voegt zich ook in dit rijtje na een 0-4 zege op Boxtel en Avanti’31 had ook geen kind aan Ollandia: 6-0. Verrassend was de 4-0 overwinning van Nooit Gedacht in de zaterdagavondderby tegen Nulandia en tot slot van deze opsomming won Schijndel met 1-0 van Avesteyn. Ook zijn gaan met 9 punten naar ronde 2.

Waar vorige week geen enkel succes werd behaald in Limburg door ZVS, Emplina en Helvoirt, slaagde Real Lunet daar dit weekend wel in. In Maastricht werd Geusselt Sport met 2-5 geklopt en daarmee bereikte de ploeg van Glenn Simon als groepswinnaar de volgende ronde. Voor EVVC was het nog even spannend of ze zich zouden plaatsen. De Vinkelnaren kwamen door het terugtrekken van Arkel niet in actie, maar kroonden zich dankzij een 2-8 overwinning van het al geplaatste WNC op Madese Boys (met slechts 1 punt en een doelsaldo van -4) tóch tot de nummer twee. Die positie is bij de poules van de eerste- en tweedeklassers (in tegenstelling tot die van de 3e/4e/5e klasse) voldoende om door te gaan.

Drie competitiepunten
De enige veldploeg uit onze regio die al volop in competitieverband speelt, is OJC Rosmalen. Zaterdagavond boekte de hoofdklasser die onder leiding staat van Willem Leushuis een 2-1 zege op Nuenen, door doelpunten van nieuwkomers Dennis Knuiman en Joey Hellstern, die de 0-1 achterstand daarmee ombogen.

Volgende week begint de competitie weer voor de eerste- tot en met vijfdeklassers en er staan meteen mooie duels op het programma: CHC – Emplina, Nieuwkuijk – RKDVC, Zwaluw VFC – BVV, Boxtel – Essche Boys en RKVSC – Hedel. Wij kijken er naar uit!

Geef een reactie