Internationale toptransfer voor 073-voetbalster

ROSMALEN – Veruit de beste voetbalster uit ons volggebied heeft een absolute toptransfer in het internationale vrouwenvoetbal te pakken. Joëlle Smits stapt na dit seizoen over naar VfL Wolfsburg. De 20-jarige Hinthamse tekende vandaag voor drie jaar bij de Duitse club, die al vier jaar op rij landskampioen is en de laatste finale van de Champions League verloor.

Op haar zesde begon Smits met voetballen bij OJC Rosmalen. Ze speelde er altijd tussen de jongens, schopte het (veelal als topscorer en uitblinker van het team) tot de C1 en vervolgde haar voetbalopleiding bij Brabant United en CTO Eindhoven. Met FC Twente debuteerde ze al op jonge leeftijd in de eredivisie. Ze werd er landskampioen en stapte over naar PSV, waar ze afgelopen seizoen goed was voor 20 goals in 23 duels. Sowieso loopt Smits al haar hele carrière zo’n beetje 1 op 1 in haar wedstrijden in de eredivisie en alle vertegenwoordigende jeugdelftallen.

Eerder dit kalenderjaar maakte ze tegen Brazilië haar debuut in het Nederlands elftal. Smits speelde vooralsnog twee interlands en mag nu dus opnieuw een hoogtepunt bijschrijven. Ze is de eerste PSV-speelster ooit die – ná het pas net gestarte seizoen – voor een transfersom naar het buitenland vertrekt. En niet naar zomaar een club. VfL Wolfsburg, met ook Dominique Janssen (voorheen Bloodworth) in de gelederen, is een van de grootmachten in het vrouwenvoetbal.

Geef een reactie