Opvolger Chraou, Hadouir en De Laat?

DEN BOSCH – De regionale topscorerslijst kwam afgelopen seizoen net zo plotseling ten einde als alle competities. Maar natuurlijk zijn we – na een noodgedwongen pauze – er ook in 2020-2021 gewoon weer bij! We zijn klaar om vanaf komend weekend weer iedere week de doelpuntenmakers na te zoeken en te verwerken in onze eigen ranglijst. Wie gaat er dit seizoen met de prestigieuze regiotopscorerstitel aan de haal?

Ondanks hun vertrek naar de Tilburgse 3e klasse blijven we Haarsteeg, Nieuwkuijk, RKDVC en Vlijmense Boys gewoon volgen. Nieuw op de lijst zijn dit seizoen twee clubs op de rand van ons volggebied. Nu het gepromoveerde Alem in een echte regiocompetitie (3C) gaat acteren, krijgen ook die spelers de kans om zich met hun doelpunten te laten gelden. Daarnaast is vijfdeklasser RKVSC, met een flinke Bossche inbreng, weer terug van weggeweest.

Voormalige winnaars
Wie wordt komend seizoen de grote winnaar van de regionale topscorerslijst? Jaouad Chraou in ieder geval niet. De spits die in 2017-2018 regiotopscorer werd namens Real Lunet is deze zomer van OJC vertrokken naar het Gorinchemse Unitas. Younes Hadouir, die in 2018-2019 veruit het meest trefzeker was, maakt wel kans. Al speelt hij niet meer – zoals destijds – in de 4e klasse, maar is CHC inmiddels gepromoveerd naar de 2e klasse. Een niveau dat meer op het zijne begint te lijken. Martin de Laat (foto), de winnaar van afgelopen seizoen, zou ook een goede kanshebber kunnen zijn. Zeker wanneer het versterkte Zwaluw VFC daadwerkelijk om de prijzen gaat meespelen.

Maar wie weet schiet er helemaal geen gevestigde naam uit de startblokken en gaat een regiospeler die tot nu toe op de vlakte bleef met de topscorerstitel aan de haal. We weten het als het goed is over een maand of acht. Volgende week volgt de eerste tussenstand, die zoals gebruikelijk weer na iedere speelronde wordt geüpdate.

De naam van je bedrijf aan dit klassement verbinden? Dat kan! Mail vrijblijvend naar mark@073voetbal.nl om te bekijken wat we mogelijk voor elkaar kunnen betekenen.

Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie