Gewoon drie keer wisselen in competitie

DEN BOSCH – In de poulefase van de districtsbeker mochten de (eerste elftallen van) amateurclubs nog vijf keer wisselen, maar die luxe is in de competitie weer voorbij. De KNVB heeft besloten dat voortaan slechts de gebruikelijke drie wisselbeurten weer toegestaan zijn.

Vanwege de lange coronastop besloot de voetbalbond bij de start van het nieuwe seizoen meer invallers toe te staan. De wedstrijd mocht nog steeds maar drie keer per team worden stilgelegd voor een wisselbeurt, maar in totaal mochten er wel vijf nieuwe spelers de lijnen in worden gebracht. De versoepeling is van korte duur geweest. Vanaf komend weekend, als alle competities weer beginnen, geldt de aloude regeling weer gewoon.

Bij de profs blijft de uitzondering wél het hele seizoen van kracht. De druk op de (internationale) speelkalender wordt als reden genoemd om bij hen vijf in plaats van drie keer wisselen het hele jaar toe te staan. Voor de amateurs is dit niet van toepassing, zo redeneert de KNVB.

Geef een reactie