Ook dit jaar Willy Naessens Derby Cup

LANGSTRAAT – Veel zal er tijdens de op het punt van beginnen staande competitie anders uit zien, maar wat hetzelfde blijft, is de Willy Naessens Derby Cup. De afgelopen jaren is de onderlinge strijd tussen de vier derdeklasser uit de gemeente Heusden (middels een fictieve ranglijst) traditie geworden. Ook dit seizoen heeft de sponsor toegezegd die voort te zetten.

Hoewel Haarsteeg, Nieuwkuijk, RKDVC én Vlijmense Boys allemaal zijn vertrokken uit de 3e klasse C, zitten ze nog altijd bij elkaar in de competitie. In 3B, met tegenstanders uit de regio Waalwijk/Tilburg, zijn ze wat verder van de radar van het Bossche voetbal, maar de onderlinge strijd zal zonder twijfel onverminderd doorgaan. Reden genoeg voor Naessens om de Derby Cup opnieuw te organiseren.

De resultaten van de derby’s worden verwerkt in een speciale ranglijst, waardoor aan het einde van het seizoen de sterkste ploeg met de eer aan de haal gaat. Vorig jaar werd, omdat de competitie niet werd uitgespeeld, het jaarlijks beschikbaar gestelde geldbedrag eerlijk verdeeld over de vier verenigingen. Dit seizoen ontvangt – er van uitgaand dat de eindstreep nu wel wordt gehaald – de winnaar van de fictieve competitie weer het grootste geldbedrag. 073voetbal.nl volgt de Derby Cup ook dit jaar met een voor- en/of nabeschouwing op onderstaande beladen wedstrijden.

Geef een reactie