Elf vragen aan… Kevin van Kempen

HAAREN – Een paar jaar was Kevin van Kempen op avontuur. Hij speelde op hoog amateurniveau met OJC Rosmalen en Achilles Veen, maar keerde afgelopen zomer terug op het oude nest. Bij Nemelaer, waar al zijn vrienden voetballen, hij eerder als spits en aanvoerder al furore maakte en hij nog iets moois hoopt neer te zetten.

Naam: Kevin van Kempen.
Geboren: 24 juli 1989 in Haaren.
Club(s): Nemelaer, OJC Rosmalen, Achilles Veen en in de jeugd bij RKC Waalwijk.
Positie: Spits.
Dagelijks leven: Ik woon sinds 2,5 jaar met mijn vriendin in Den Bosch, maar daarvoor heb ik altijd in Haaren gewoond. Ik werk als operationeel directeur bij Job Invest, een uitzendbureau in Den Bosch.

 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben balvast, kan met rechts en links wel redelijk uit de voeten en sta vaak op de goede plek in de 16. Mijn zwakke punten zijn mijn snelheid en ik heb er nog wel eens moeite mee om gericht op doel te koppen.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras heeft absoluut mijn voorkeur. Afgelopen jaren heb ik altijd op kunstgras getraind en dat is prima, maar voor wedstrijden is natuurgras toch het prettigst.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik heb altijd met zwarte schoenen gespeeld en zie mezelf ook niet op gekleurde schoenen lopen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Qua tenue vind ik het rood-zwart gestreepte tenue van OJC mooi en ook sportpark van OJC spreekt me aan. Maar ook het complex van Nemelaer is de laatste jaren vooruit gegaan, met een nieuwe kantine en een kunstgrasveld.
 5. Mooiste voetbalmoment: Bij Nemelaer heb ik verschillende promoties meegemaakt, waaronder die van de 2e naar de 1e klasse, nadat we het jaar daarvoor gedegradeerd waren. In de twee laatste promotiewedstrijden tegen SC ’t Zand scoorde ik in totaal 5 keer. Daarnaast waren de wedstrijden voor de KNVB beker bij OJC (tegen ADO Den Haag) en Achilles Veen (tegen Roda JC) leuk om mee te maken.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Vijf wedstrijden voor het einde van de competitie hadden we met Nemelaer een voorsprong van 8 punten op Brabantia. Helaas gaven we dat alsnog weg, waardoor een kampioenschap en dus promotie naar de hoofklasse er niet in zat. Het jaar daarop degradeerden we uit de 1e klasse.
 7. Opvallendste teamgenoot: Vincent van Hoof trakteerde ons bij OJC en Achilles Veen regelmatig vanuit zijn auto op een mini concert, altijd Nederlandstalig. Guus Habraken heeft denk ik landelijk bekendheid bij menig linksbuiten vanwege zijn ‘fanatisme’, om het zo maar even te omschrijven. Die deed er alles aan om zijn tegenstander uit de wedstrijd te halen.
 8. Voetbalhumor: Onze keeper Kamile (de Jong, red.) is ooit op een regenachtige zaterdagavond op een verjaardag aangekomen, waar ze als grap een krat bier klaar hadden gezet met zijn naam erop. Naarmate de avond vorderde leek het erop dat de wedstrijd afgelast zou gaan worden. Op de computer werd een screenshot gemaakt van teletekstpagina 603 met alle afgelastingen en in Paint werd er een blauw kruisje gezet bij Zuid 1. Eind van de avond was het kratje bier op en is uiteindelijk het briefje bij Piet in de brievenbus beland. Laat ik het erop houden dat hij daarna niet zijn beste wedstrijd keepte…
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik hoop nog een mooie tijd te hebben bij Nemelaer. We hebben een goede groep, dus ik ben benieuwd wat we nog kunnen bereiken.
 10. Beste speler uit de regio: Ik vind Sam van Doremalen een van de betere verdedigers waar ik mee en tegen gespeeld heb. Hij is voetballend goed, heeft snelheid, lengte en kan goed koppen. Alles wat een verdediger nodig heeft. Ik hoop het hij na zijn blessure weer net zo sterk kan terugkomen. Luuk Vermeer en Joeri Vugts zijn twee andere spelers die ik nu van dichtbij meemaak en er vind uitspringen.
 11. Opvallendste regioclub: Het seizoen is net begonnen, dus daar kan ik nog niet veel over zeggen. Kijkend naar de laatste jaren denk ik dat het oprecht knap is dat Nemelaer al jaren op 1e klasse-niveau speelt.
Foto: archief sportfotobrabant

Geef een reactie