Geen publiek en kantines dicht

DEN BOSCH – Het is voorlopig gedaan met het kijken naar voetbalwedstrijden. In een speciaal belegde persconferentie maakten Mark Rutte en Hugo de Jonge dat vanavond bekend. Zowel bij de profs als in het amateurvoetbal zijn toeschouwers, minstens de komende drie weken, niet meer toegestaan. Daarnaast gaan alle sportkantines op slot. Het is enkele van de vele maatregelen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

De boodschap is helder: er is drie weken lang geen publiek meer welkom bij sportwedstrijden. Niet bij de profs, niet bij de amateurs. Sporten mag, maar zonder aanmoedigingen vanaf de tribune. En zonder biertje of chocomel na afloop, want de kantines blijven dicht.

En dat zijn lang niet de enige stappen. De horeca in het hele land moet bijvoorbeeld om 22.00 uur de deuren sluiten, het dringende verzoek is maximaal 3 (in plaats van de eerdere 6) mensen thuis te ontvangen, in publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen, thuiswerken moet weer de norm zijn en het gebruik van winkelwagentjes wordt weer verplicht.

Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie