KNVB: competitie gaat gewoon door

DEN BOSCH – Sommige verenigingen dachten er na de afgekondigde maatregelen anders over, maar er is geen enkele twijfel bij de KNVB. Ook de komende drie weken gaan de amateurvoetbalcompetities gewoon door.

Tot en met dinsdag 20 oktober mag bij geen enkel (sport)evenement nog publiek aanwezig zijn en blijven de kantines dicht. Maar gesport kan en mag er gewoon worden. Het is veilig en verantwoord om te voetballen, vinden KNVB, NOC*NSF en alle sportbonden in Nederland. ‘Bewegen is gezond en belangrijk in deze tijd’, is de boodschap. Alle competities gaan dan ook gewoon door volgens het geldende speelschema.

“Dat deze nieuwe maatregelen, ondanks complimenten van de minister-president aan de sport, zijn genomen, is een enorm zware klap voor alle verenigingen en de vrijwilligers die keihard werken om een veilige situatie voor haar leden te creëren”, reageert Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. “We zijn blij dat we kunnen blijven voetballen, maar dit heeft wel enorme financiële consequenties voor de clubs en doet het verenigingsleven onwijs veel pijn. We ontkomen helaas niet aan deze maatregelen. We gaan ervan uit dat als iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, de sportparken en kantines over drie weken weer veilig open kunnen gaan voor publiek.”

Het wegvallen van inkomsten uit (betalend) publiek en met name de kantineopbrengsten zijn een bittere pil voor ook de voetbalverenigingen uit onze regio. De KNVB gaat daarom binnenkort in gesprek met de overheid over de benodigde compensatie.

Geef een reactie