‘Stillegging amateurvoetbal niet waar’

DEN BOSCH – Wat velen al een tijdje vrezen, leek even waarheid te worden. Opnieuw wordt de amateurvoetbalcompetitie stilgelegd, zo is in een bericht te lezen dat momenteel snel (via WhatsApp) wordt verspreid. Het veelvuldig gedeelde bericht van de ACC (Ambtelijke Crisis Commissie) is echter ‘fake news’, zo meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Alle sportwedstrijden op amateurniveau zouden per vrijdag 9 oktober verboden zijn. Daarnaast zou er ook een avondklok (van 22.00 tot 06.00 uur) in werking gaan in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Voetballiefhebbers kunnen echter voorlopig opgelicht ademhalen. Van het veelvuldig gedeelde bericht is niets waar, zo meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid via haar Twitter-account.

Geef een reactie