Veel interessanter uitdaging dan topper

DEN BOSCH – Of Kevin de Jong zondag aan de aftrap staat, als TGG het op eigen veld opneemt tegen Zwaluw VFC, is op moment van schrijven nog een verrassing. Ook voor de middenvelder zelf. Alles is afhankelijk van een veel belangrijker zaak in zijn leven; de aanstaande geboorte van een dochter.

“Mijn vrouwtje is hoogzwanger. Ik denk dat ik zondag niet mee kan doen”, vertelt De Jong openhartig, een paar dagen voorafgaand aan de topper in de 3e klasse C. “Ze is een week over tijd. Morgen (donderdag, red.) gaan we naar het ziekenhuis, dan gaan ze het op gang brengen. Hopelijk komt onze dochter snel, dan kan ik zondag nog meedoen.” Sowieso zegt de TGG’er benieuwd te zijn of het komend weekend wel doorgaat. “In deze rare tijd. We waren de competitie goed gestart, maar vorige week hebben we tegen BVV al niet kunnen spelen vanwege Corona. Hoe het er nu uit ziet, zie ik het niet beter worden, maar hopelijk kunnen we gewoon lekker ballen.”

Lekker ballen, dat is wat De Jong alweer heel wat jaren doet in het eerste team van TGG. “De sfeer is ook dit jaar weer goed”, zegt hij. “We zijn er op vooruit gegaan, met een grote selectie. De concurrentie is dit seizoen groot. Iedereen wil spelen, maar het zit allemaal dicht bij elkaar qua niveau.” Zelf is de Bosschenaar nog steeds verzekerd van een basisplaats. Captain is hij echter niet meer. “Ik ben altijd tweede aanvoerder geweest, droeg de band toen Basje (van Zeelst, red.) er een jaar uit lag. Maar nu hij weer terug is, heb ik hem weer teruggeven.” Het is een hele puzzel geweest – en nog – voor trainer Ricardo Aguado om zijn sterkste formatie samen te stellen. “Walid (Johri, red.) stond vorig jaar veel op het middenveld, maar nu is hij rechtsback”, legt De Jong uit. “Er zijn ook jongens later aangesloten, die zichzelf weer in de basis moeten knokken.”

5 punten
Zondag verwacht hij een mooie wedstrijd. “Zwaluw heeft ook een sterk team, ja. Het zou mooi zijn als we ze op 5 punten zetten, maar het wordt moeilijk. Of wij allebei titelkandidaten zijn? Ze zeggen van wel, maar zelf ben ik daar niet mee bezig. Eerst maar eens bovenin mee zien te draaien, dan zien we daarna wel verder wat het brengt. Maar met deze selectie zou het wel moeten kunnen.”

TGG – Zwaluw VFC start zondag om 14.30 uur op sportpark De Donken. Maar eerst wacht er voor De Jong natuurlijk nog een veel interessanter uitdaging. Aan de geboorte van je eerste kind kan immers geen enkele voetbalwedstrijd tippen.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie