Uitwijken naar kunstgras nu al verplicht

DEN BOSCH – De KNVB is er vroeg bij dit jaar. Waar normaal gesproken – de laatste seizoenen althans – pas in de tweede competitiehelft het uitwijken naar kunstgras verplicht wordt, is dat in deze jaargang vanaf nu al het geval.

De coronaperikelen hebben ook het amateurvoetbal in haar greep. Ieder weekend wordt er om de inmiddels bekende reden een handvol wedstrijden van de eerste elftallen uit de regio afgelast. Om de competitie hopelijk toch uit te kunnen voetballen, grijpt de KNVB nu al in. Uitwijken naar een goedgekeurd kunstgrasveld is normaal gesproken (voorafgaand aan het seizoen) optioneel, maar wordt nu – met uitzondering van de clubs uit de tweede en derde divisie en hoofdklasse – verplicht. De nieuwe maatregelen gelden dus ook voor clubs die bij de start van het seizoen hebben aangegeven niet uit te willen wijken naar kunstgras.

Voor komend weekend zijn in ieder geval OSC’45 – Lekvogels en Den Dungen – DSC afgelast wegens mogelijke coronaverschijnselen.

Geef een reactie