Weekendoverzicht: nieuwe koplopers

DEN BOSCH – In ons weekendoverzicht deze week de eerste competitienederlagen voor Maliskamp en Nivo Sparta, TGG die (in de slotfase) de regiotopper wint van Zwaluw en Emplina staat na opnieuw een zege alleen bovenaan.

Hoofd/1e klasse
OJC wint, Nivo onderuit in derby
Op eigen veld wist OJC Rosmalen de derby tegen UDI’19 met 3-1 te winnen. Opvallend was dat ook Koen van der Biezen een doelpuntje meepikte. De Nulandse oud-prof is als jeugdtrainer aan OJC verbonden, maar hij staat paraat om ook voor OJC 1 als speler in actie te komen. Nivo Sparta verloor de Waalderby tegen WNC met 3-0, waarmee het de koppositie moet afstaan aan de Waardenburgers. Voor WNC scoorde onder meer oud-OJC’er Jesse Dibbets, die later deze week aan het woord komt op onze site.

2e klasse F
Helvoirt bezorgt Emplina de koppositie
Na de 2-0 zege op Vianen Vooruit (doelpunten Thijs Engelbart en Teun de Bresser) is Emplina alleen koploper van 2F. Dat heeft men ook te danken aan Helvoirt, dat knap met 2-3 won bij SVSSS (door twee goals van Menno van Hattum en eentje van Rico de Laat). Voor deze speelronde stond SVSSS nog bovenaan. EVVC verloor op eigen terrein, ondanks een doelpunt van Falko van der Rijt, van Volharding (1-2) en Real Lunet leed z’n eerste puntverlies tegen Volkel. Guillemo le Couvreur zorgde voor 1-0, maar het werd 1-1.

3e klasse B
Doelpuntrijke eerste helft, Nieuwkuijk is Baardwijk de baas
De ruststand bij ZIGO – Haarsteeg (2-3) bleek later ook de eindstand te zijn. Robin van Esch was met 2 doelpunten belangrijk en ook Mathieu Schellekens pikte weer zijn goaltje mee. Na 3 duels heeft Haarsteeg 6 punten en dat geldt ook voor Nieuwkuijk, dat – door treffers van John van Dommelen en Rick van Buul – Baardwijk met 1-2 opzij zette. RKDVC pakte eveneens z’n zege (de eerste van het seizoen). De Drunenaren stonden bij rust nog met 3-0 voor, maar zagen Be Ready in de tweede helft dichterbij komen. Het bleef bij 3-2. Vlijmense Boys verloor in eigen huis van Trinitas. Waar er normaal veel doelpunten vallen in de Vlijmense duels, vielen er nu slechts twee. Allebei in het voordeel van de Oisterwijkers.

3e klasse C
Engelen 5x tegen SCG’18, BVV gelijk in Alem, TGG nieuwe koploper
Van de nederlaag tegen Alem herstelde FC Engelen zich prima. Bij SCG’18 werd er met 2-5 gewonnen (foto). Yasin Uluman was met 2 goals de grote man. Voor de thuisploeg scoorde Arthur Bot ook 2 keer. Tegen Alem pakte BVV knap een puntje. Dankzij Johnny de Nies en Ahmed Hashimi werd het 2-2. BMC is in de 3e klasse C nog de enige ploeg zonder punten. Ook tegen Avanti’31 werd er verloren: 0-3. TGG zegevierde in de topper tegen Zwaluw VFC met 3-2. Vijf minuten voor tijd stond het nog met 1-2 achter. Jordy Gutte werd in de extra tijd de luid bejubelde matchwinner, want hierdoor is TGG nu alleen koploper.

3e klasse D/4e klasse D
BLC onderuit tegen ONI, OSC’45 weer niet in actie
Ondanks twee doelpunten van Niels Nagtzaam verloor BLC afgelopen zaterdag met 2-4 van ONI. Met 3 uit 3 is de club van trainer John Huisman het seizoen lang niet zo goed gestart als een groot deel van voorgaande jaargang verliep. OSC’45, dat zelfs nog op de eerste punten in het zaterdagvoetbal wacht, kwam tegen Lekvogels opnieuw niet in actie.

4e klasse G
Maliskamp verliest van koploper Elshout, Wilhelmina maakt er nu 4
Het was de eerste topper in de 4e klasse G: Elshout tegen Maliskamp, met als inzet de koppositie. Het was uiteindelijk Elshout dat het doelpunt van Kevin Paxton ongedaan maakte en met 2-1 won. Wilhelmina kent ook een prima start van het seizoen. Tegen Essche Boys werd er ‘slechts’ 4 keer gescoord. Onder meer Rick Heesakkers scoorde twee keer in de met 1-4 gewonnen wedstrijd. Verder in 4G: de Heeseind-derby tussen Nulandia en RKKSV eindigde vroegtijdig (en doelpuntloos) omdat de scheidsrechter geblesseerd raakte en Boxtel won dankzij Raul Sanchez Gomes op bezoek bij Jan van Arckel (0-1).

5e klasse B
RKVSC ruim onderuit, Hedel wint nipt
Op bezoek bij oud-hoofdklasser DESO moest RKVSC alweer een nederlaag slikken. Het kwam met een 6-0 nederlaag terug uit Oss. Hedel won wel opnieuw. Het versloeg MOSA’14 met 3-2 en blijft daarmee koploper in 5B.

Zaalvoetbal
2-0 voorsprong niet genoeg voor FCK en ZVS
Na de prima start in de eredivisie heeft FCK/De Hommel z’n tweede nederlaag op rij geïncasseerd. Tegen HV/Veerhuys kwam het met 2-0 voor dankzij Omar Nejjari en Mohammed Bouraarassi, maar na rust won Veerhuys met 2-3. Ook ZVS/Bodemflex stond op een 2-0 (en 3-1) voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 6-8 van OACN Boys.

Wedstrijd van de Week
Schijndel, dat midweeks ook al Nijnsel met 3-0 klopte, won zondag met 2-0 van het ODC van oud-Schijndel-spits Carlo Vorstenbosch. Net voorbij het uur bracht Bjorn Blummel de geel-blauwen op voorsprong en tegen het eind besliste Stan Guns de wedstrijd vanaf de stip. Schijndel moest lang wachten om in competitieverband aan te kunnen treden, maar staat na 3 duels wel op 7 punten. Een prima start voor de ploeg van Henry van Alebeek. ODC lijkt nog een beetje warm te moeten worden. Na 4 duels heeft het met 3 punten alleen nog BVV en BMC onder zich.

Volgende week – onder voorbehoud, want niks is zeker op het moment – o.a. op het programma: Emplina – EVVC, ODC – DSC, Zwaluw VFC – Den Dungen, BVV – BMC en RKKSV – Jan van Arckel.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie