Amateurcompetities per direct stilgelegd

DEN BOSCH – Het hoge woord is eruit. Alle voetbalcompetities van Nederland, op de ere- en eerste divisie na, zijn per direct stilgelegd. Dat en veel meer is een uitvloeisel van de nieuwe maatregelen die vanavond zijn afgekondigd door premier Rutte en vicepremier De Jonge.

Jong en oud, zaal of veld, alle voetbalcompetities zijn per direct gestopt. Seniorenelftallen mogen ook niet meer trainen. Wel is individueel sporten, of sporten in groepjes van maximaal 4 personen (waarbij 1,5 meter afstand kan worden bewaard) toegestaan.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar (en niet tot en mét, zoals Rutte tijdens de persconferentie zei) kunnen wél in teamverband blijven sporten, maar ook hun competities worden stilgelegd om het aantal reisbewegingen en sociale contacten te beperken. Onderlinge wedstrijden, tegen teams van de eigen club, zijn mogelijk. Kleedkamers en kantines blijven echter gesloten en ouders zijn hierbij niet welkom.

We gaan dus weer terug naar de maatregelen die golden in het voorjaar. Ze gaan woensdag vanaf 22.00 uur in en minimaal vier weken gelden.

Foto: Jean-Marc van der Els

Geef een reactie