‘Promes heeft ‘mask off’ van mij afgekeken’

WAARDENBURG – Op de rand van ons volggebied is dit seizoen een kleine 073-enclave actief. Langs de snelweg in Waardenburg, bij zaterdag eersteklasser WNC, spelen onder meer Kay van den Boogaard, Jesse Dibbets, Sam van Doremalen, Melvin van Gestel en Arjen Kaasjager. Zaterdag bonden ze Nivo Sparta nog met 3-0 aan de zegekar. Net voor het stilleggen van de competitie spraken we er over met Dibbets, wiens verhaal we onze volgers niet willen onthouden.

3 wedstrijden, 9 punten. WNC gaat de coronastop in ieder geval in als lijstaanvoerder van de 1e klasse C. Na overwinningen op Woudenberg (3-5) en Roda’46 (2-0) werd dus ook buurman Nivo Sparta ruim verslagen. “Zo’n derby is natuurlijk altijd leuk”, vindt Dibbets. “Jammer dat er geen publiek bij mocht zijn. Vooraf was het een beetje de nummer 1 tegen de nummer 2 en zij bleken banger voor ons dan wij voor hen. Ze zakten ver terug en zetten niet echt druk. We hebben zelf ook niet heel veel gecreëerd, maar 3-0 is volgens mij een terechte uitslag. Nivo speelt veelal de lange bal op Frenk Schaap, die voor hen belangrijk is. Wij voetballen meer over de grond, via het middenveld.”

Dibbets, die op 10 speelt, nam zelf ook een doelpunt voor zijn rekening. “In totaal heb ik er nu 2 in liggen. Ja, ik vierde het met ‘mask off’, net als Promes. Doe ik altijd, heeft ie van mij afgekeken.” De 26-jarige Rosmalenaar voetbalt, na een mislukt avontuur bij TEC, sinds dit seizoen bij WNC. Hij nam enkele voormalig teamgenoten min of meer mee. “Melvin en Kay doen het allebei heel goed, als rechtsback en rechtsbuiten. Sam heeft nog niet zoveel gespeeld. Hij traint wel volledig mee en komt er ook steeds vaker in. Hij begint steeds meer de oude te worden, maar moet nog even z’n tijd pakken. We hebben ook echt een leuk team, met kwaliteit, dus Sam komt er wel weer aan.”

Grote verschil
Het grote verschil met zijn vorige clubs kan Dibbets meteen noemen: “Minder vaak trainen, daarom ben ik ook hier naartoe gegaan. Het niveau is natuurlijk wel een stukje minder, maar het is nog steeds prima. We hebben veel jongens die hoger hebben gespeeld, dus dat werkt wel positief. Ik wil wel eens een keer tegen OJC oefenen, hoorde dat ze iets aan het regelen waren.”

De switch naar het zaterdagvoetbal bevalt hem ook wel aardig. “Mooi op zaterdagavond een drankje doen en geen rekening hoeven houden met een wedstrijd op zondag. Van de ‘andere beleving’, waar je spelers vaak over hoort, heb ik nog weinig gemerkt. Door Corona is de kantine niet open en mogen er geen supporters komen.” De verhoudingen in de competitie zijn hem ook onbekend. “Onze grootste concurrent? Ik heb echt geen idee. Nee, Nivo volgens mij niet. Ik hoorde Huizen en Sliedrecht, maar ik ken bijna geen enkele club. Wat ik wel weet is dat we dit jaar moeten proberen bij de bovenste plaatsen mee te doen en te promoveren.”

Foto: J. van Mourik

Geef een reactie