Hubner aast op Premier League-debuut

DEN BOSCH – Het gaat extreem hard met Justin Hubner. Nog maar een jaar geleden ging de toen 16-jarige jeugdspeler van FC Den Bosch op stage bij Bologna. Daarna was er interesse van Ajax en PSV en aan het begin van dit kalenderjaar maakte hij de veelbesproken stap naar Wolverhampton Wanderers. De Bosschenaar tekende onlangs zijn eerste profcontract en aast op zijn debuut in de Premier League.

Hubner begon met voetballen bij TGG, werd in 2013 opgepikt door Willem II en sloot in 2017 aan bij FC Den Bosch. De Bosschenaar leek op weg naar Italië, maar koos toen alsnog voor een vervolg van zijn voetbalcarrière in hét voetballand ter wereld. Bang om te falen, zoals zoveel spelers die al op een jonge leeftijd hun geluk beproefden in het buitenland gebeurden, is hij niet. “Zo kan het gaan, maar zij hebben wel jarenlang een goede voetbalopleiding gehad, waar ze later profijt van hebben. Daar word je nooit minder van”, vertelde hij onlangs aan Thijs Verhaar van Voetbalzone.

Hubner speelt bij The Wolves in het Onder 18-team, maar traint ook geregeld mee met Onder 23. “Ik heb zelfs al een aantal keer met het eerste elftal mee mogen doen”, zegt hij. “Ik merk een groot verschil met Den Bosch. De faciliteiten zijn ongelooflijk goed en voor iedere jeugdspeler ligt een duidelijk ontwikkelingsplan klaar.”

Het is de ambitie om voor z’n achttiende zijn debuut te maken in de Premier League. Hubner rekent er dus op dat hij dit seizoen al de kans krijgt. “Ik moet nog wel fysiek sterker worden en beter geconcentreerd blijven”, weet de verdediger van zichzelf. “Ik ben kopsterk en kan en durf op te bouwen. Het eerste elftal speelt met drie centrale verdedigers en wil graag voetballen, dus dat past op zich heel goed bij mij.”

Meester
Samen met een andere jongen van de club woont Hubner bij een gastgezin met Jamaicaanse roots. “Heel anders dan bij mijn eigen ouders natuurlijk, maar ze proberen me overal mee te helpen.” Communiceren verliep in het begin wat moeizaam, aangezien hij de Engelse taal nog niet zo goed meester was. “Dat was rond Kerstmis en gelukkig waren mijn ouders er toen bij. De mensen begrepen op zich wel wat ik bedoelde, maar erg makkelijk ging het allemaal niet. Gelukkig is mijn Engels snel heel veel beter geworden nu ik alles zelf moet doen.”

De club regelt in principe – in een normale situatie, zonder Corona – elke maand vliegtickets voor zijn ouders. “Zij hebben altijd gezegd dat dit mijn beste kans was om ver te komen en hebben mij mijn eigen keuze laten maken. Ik moet er wat voor over hebben, maar dit blijft een unieke mogelijkheid om toe te groeien naar de beste competitie ter wereld.”

Hubner heeft absoluut geen spijt van zijn keuze. “Ik speel voorlopig alles in de jeugd en zie wel hoe ver ik kom. In het eerste staan hele goede verdedigers, maar ik voel dat ik zelf ook steeds beter word”, besluit de jonge Bosschenaar, die opvallend veel Indonesische volgers heeft op Instagram. “Mijn vader komt daar vandaan. Na mijn transfer kwamen er ineens heel veel volgers bij. Gek om zo in de spotlights te staan, maar als ik het goed blijf doen, is dit pas het begin.”

Geef een reactie