Overtuigend Roda Boys pakt eerste periodetitel

periodetitelAALST – Dankzij een ruime 0-3 overwinning op subtopper Altena heeft Roda Boys/Bommelerwaard zaterdag de eerste periodetitel gewonnen in de 2e klasse F. Met 22 punten uit 8 wedstrijden is de ploeg uit Aalst opmerkelijk goed begonnen aan het seizoen. We spraken met Richard Palm en Mike Scholten, die zich geen betere seizoensstart konden wensen.

Al na 45 minuten stond er een riante 0-3 voorsprong op het bord voor de ploeg van Pieter Tuns. In de tweede helft werd er weinig meer weggegeven en dat gaf de toeschouwers, onder wie de in Empel woonachtige Roda Boys-speler Palm, een geruststellend gevoel. “Helaas heb ik afgelopen zaterdag zelf niet mee kunnen spelen. Dit zijn toch wel de wedstrijden waar je het als voetballer voor doet. Maar als je dan niet mee kan doen is het wel fijn als de jongens zo’n goede wedstrijd spelen. Dan sta je toch met een iets fijner gevoel langs de lijn te kijken. We zijn totaal niet in de problemen gekomen en hebben dikverdiend gewonnen. Ik denk dat weinig mensen voor het seizoen hadden verwacht dat we zo goed zouden presteren, aangezien we met veel nieuwe jongens zijn begonnen.”

Volgens Rosmalenaar Mike Scholten, die afgelopen zaterdag wel gewoon meespeelde, is het succes een combinatie van factoren. “We zijn niet alleen een team dat hard werkt, maar we weten ook bijna elke wedstrijd wel drie keer tot scoren te komen (41 doelpunten in 12 officiële wedstrijden, red.). De goede wedstrijdinstelling, in combinatie met hier en daar een klein gelukje, hebben ons al de nodige mooie overwinningen opgeleverd.”

Een van de betere wedstrijden
Scholten is net als Palm van mening dat Roda Boys erg goed voor de dag kwam tegen Altena (zie samenvatting). “Dit was een van onze betere wedstrijden tot nu toe. Voor rust scoren we drie keer en na de theepauze hebben we de wedstrijd volwassen uitgespeeld. Als je naar de stand kijkt zie je dat we al een aardig gat van 9 punten hebben geslagen met de nummer drie. Op dit moment is Delta Sports’95 uit Houten onze voornaamste concurrent en daar spelen we over drie weken tegen. Ook spelen we de komende weken tegen andere subtoppers. We zullen zien of we ook van deze hoog geklasseerde ploegen kunnen winnen. We barsten van het zelfvertrouwen, dus ik kijk uit naar deze wedstrijden.”

161031_stand_2eklasse_zat

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie