John de Bever valt in tijdens Den Bosch 800

161229_db800_johndebeverDEN BOSCH – Hij zat op de tribune en zag de personele problemen van RKJVV wegens blessures. Jordy van Dinteren was uitgevallen en omdat RKJVV de laatste wedstrijd van de avond zonder wissels in zou moeten, meldde John de Bever zich bij de kleedkamer. De 51-jarige volkszanger, nog altijd lid van de club, besloot zijn schoenen nog eens uit de kast te halen.

De Bever trok een shirtje en broekje (andersom, maar dat vergeven we hem in de haast) aan en kwam in het veld. De voormalig beste zaalvoetballer van de wereld inspireerde zijn teamgenoten en ze maakten gehakt van WSC. Martien de Bekker scoorde drie keer, Emre Cetinkaya maakte er twee en topscorer Basim Rezgui – die in de laatste minuten De Bever nog mocht komen aflossen – tekende voor alweer zijn tiende van dit toernooi.

Door de 6-0 zege is RKJVV verzekerd van een plek in de finaleronde, die vrijdag wordt gespeeld. Ook dan zal De Bever weer binnen de lijnen verschijnen. Van Dinteren moet passen wegens een hamstringblessure, maar ook good-old Johan Marcé wordt weer opgetrommeld om de recordwinnaar naar de finale te loodsen.

Programma vrijdag:
19.30  FC Engelen – OJC Rosmalen
20.30  TGG – RKJVV
21.30  Finale

Geef een reactie