VV Kicks, nieuw online praatprogramma vrouwenvoetbal

DEN BOSCH – Vanaf vandaag kent Nederland een online praatprogramma over vrouwenvoetbal; VV Kicks. Producent Yiro, van online voetbalkanaal FC Afkicken, neemt wekelijks een programma op in samenwerking met de KNVB, eredivisieclubs en amateurverenigingen. “We willen hiermee het vrouwenvoetbal de aandacht geven die het verdient.”

VV Kicks is een programma over vrouwenvoetbal en alles daar omheen. Een plek over top- en breedtesport, met aandacht voor het nationale en internationale voetbal. Presentatrice Fresia Cousiño Arias (bekend van Ajax TV) ontvangt iedere week, samen met voormalig Oranje-international Leonne Stentler, in de studio gasten uit de Nederlandse eredivisie voor vrouwen. “Het vrouwenvoetbal had jarenlang een wat suffe uitstraling, maar dat komt niet overeen met de beleving die voetbalsters zelf van de sport hebben. Met toffe en frisse content willen we daar verandering in brengen”, aldus Stentler en Cousiño Arias.

Elke woensdag om 12.00 uur komt er een nieuwe aflevering online van het vrouwenvoetbalprogramma. VV Kicks duurt zo’n halfuur en zal wekelijks via het Youtube-kanaal van FC Afkicken worden uitgezonden. “Met FC Afkicken zijn we twee jaar geleden precies op dezelfde manier begonnen”, vertelt Neal Petersen, mede-oprichter en eigenaar van Yiro. “Met een goed idee en de juiste kennis van zaken zijn we gewoon begonnen, zonder moeilijke financieringsmodellen. Inmiddels staat dat programma als een huis en zien we dezelfde uitdaging voor VV Kicks.”

Stentler is blij dat er elke week topspeelsters in de uitzending zitten. “Daarnaast is er ook voldoende aandacht voor amateurclubs, waar momenteel de meeste aanwas zit in de snelst groeiende sport van Nederland”, benadrukt ze. “Hoewel vrouwenvoetbal qua cijfers enorm groot is, kent Nederland kent nog weinig vrouwelijke voetbalidolen. Daar willen wij met VV Kicks snel verandering in brengen”, vult Cousiño Arias aan. “Maar we promoten ook zeker de breedtesport. Het belangrijkste is dat het geen kopie gaat worden van een voetbalpraatprogramma voor mannen, maar dat we ons eigen podium kunnen hebben.”

De uitzendingen van VV Kicks zijn vanaf nu wekelijks te zien op het YouTube-kanaal van FC Afkicken. Volg VV Kicks op Twitter en Facebook.

Geef een antwoord