Extra biertje EVVC voor Expeditie Robinson

VINKEL – Pim van der Doelen, 24 jaar oud, is het brein op het middenveld van dorpsclub EVVC. De behendige spits van weleer speelt de laatste jaren zijn wedstrijden als aanvallende middenvelder en is een belangrijke kracht binnen het Vinkelse elftal. Zondag treft hij BVV en dat biedt perspectief. “Tegen voetballende ploegen zijn wij op ons best.”

Van der Doelen speelt al zijn hele leven, op drie seizoenen in de jeugd van FC Den Bosch na, in het groen-wit van EVVC. “Ik hoor nu voor het zevende seizoen op rij bij de selectie”, vertelt hij aan 073voetbal.nl. “Eerst stond ik altijd in de spits, maar onder John van Nielen ben ik een aanvallende middenvelder geworden.” Dit seizoen gaat weer naar tevredenheid, volgens de middenvelder: “Het is een spannende competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen. Het kan elke zondag alle kanten op. Niemand steekt er voor mij bovenuit. Maar we hebben Oirschot Vooruit (de koploper, red.) nog niet tegen gehad. Ik ben benieuwd of die ploeg er wel bovenuit steekt.”

De doelstelling van de Vinkelnaren is een plaats in de top-5 en een periodetitel. Winst op BVV, komende zondag, zou zelfs betekenen dat de club nog mee gaat doen om het kampioenschap. “De hele competitie ligt nog open”, bevestigt Van der Doelen. “Maar dat geldt voor zowel naar beneden als naar boven”, voegt hij daar aan toe. En als we nog eens een blik op de ranglijst werpen, moeten we hem daar helemaal gelijk in geven. Met een beetje (veel) pech kan EVVC ook nog gewoon gaan strijden tegen degradatie.

Expeditie Robinson
Maar voorlopig gaat daar in Vinkel niemand vanuit. Waarom zouden ze ook. “Waarom wij zondag van BVV gaan winnen? Omdat we het altijd lekker vinden om tegen voetballende ploegen te spelen. Dan spelen wij als team vaak het beste. Hopelijk lukt het zondag ook, dan kunnen we daarna in onze kantine de overwinning vieren tijdens het kantinefeest. Dat heeft als thema ‘Expeditie Robinson’, omdat Josje Langenhuijzen uit ons damesteam daaraan mee wil gaan doen. Het is bij ons altijd gezellig, maar vier keer per jaar organiseren ze een feest en drinken we een extra biertje. Speciaal voor Josje dit keer.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een reactie