Twee 15-jarige talenten bij Sint Michielsgestel

SINT MICHIELSGESTEL – Het seizoen is min of meer al vroegtijdig ten einde gekomen voor RKVV Sint Michielsgestel. De club staat in de middenmoot, gaat niet meedoen voor promotie en hoeft ook niet al te bang te zijn om te degraderen. De uitgelezen mogelijkheid dus om met Jim Mutsaars en Stan van Rooij twee jonge (15-jarige) talenten te laten debuteren.

Winst tegen Boekel Sport had wellicht nog kunnen zorgen voor een opleving, maar een vrij kansloze nederlaag (0-3) zorgt ervoor dat Gestel de aansluiting met de subtop definitief heeft verloren. “Volledig terecht”, zegt Dennis Kapteijns. “Boekel staat niet super hoog, maar wij hebben twee keer geen kans gehad tegen ze.” Toch wanhoopt de doelman allerminst. “We gaan niet degraderen en niet meespelen voor promotie. Wel komen er twee mooie derby’s voor ons aan. Zondag spelen we uit bij Avanti’31 en volgende week thuis tegen Den Dungen. Dat gaat nergens meer over, zeg je? Een derby gaat altijd ergens over, hè! En we moeten sowieso nog wel 6 à 9 punten halen voor handhaving.”

Afgelopen zondag speelde Sint Michielsgestel met twee 15-jarige jongens. “Jim Mutsaars (rechts op de foto, red.) heeft dit seizoen al eerder een of twee wedstrijden bij ons gespeeld. Hij verving dit keer na een kwartier Peer Thijssen als linksback en deed dat met verve”, vertelt Kapteijns lovend. Stan van Rooij (links op de foto) maakte tegen Boekel Sport zijn debuut in de spits. “Ook hij speelt normaal gesproken in de JO17-1 (voormalige B1, red.) en scoorde zelfs nog bijna met een omhaal.”

Mooie toekomst
Hoewel Sint Michielsgestel dit seizoen vrij kleurloos meedraait in de 3e klasse D, verwacht Kapteijns dat er mooie tijden aan kunnen komen. “Dit seizoen hebben we het goed gedaan met een jonge ploeg en ik verwacht dat we volgend jaar een nog veel jonger team zullen krijgen. Als we allemaal bij elkaar blijven, verwacht ik dat we – zeker met de fusie in het vooruitzicht – een hele mooie toekomst tegemoet kunnen gaan met het Gestelse voetbal.”

Geef een reactie