Nivo via bizar duel naar nacompetitiefinale

ZALTBOMMEL – In een bizarre wedstrijd dwong Nivo Sparta zaterdag een plaats in de finale van de nacompetitie af. Topschutter Willem Looijen, goed voor 30 treffers in de competitie, was geblesseerd, maar werd aan het einde van de verlenging toch gebracht en dwong met twee goals (!) alsnog een penaltyreeks af. Die won Nivo.

“Het was echt een bizarre wedstrijd”, vertelt Jordy de Wit. “De eindstand na negentig minuten was 2-0 voor Almkerk en met die cijfers hadden wij de eerste wedstrijd ook gewonnen. Het werd verlengen en Almkerk scoorde al heel snel de 3-0 en 4-0. Toen brachten we voor het laatste kwartier alsnog Willem, terwijl die eigenlijk helemaal niet kon meedoen. Toch prikte hij er in de laatste 7 minuten van de wedstrijd twee binnen en mochten we alsnog strafschoppen nemen. Ongekend!”

De penaltyreeks was ook een spektakel, volgens de vleugelaanvaller. “Het was ook veel te warm om te voetballen”, aldus de 27-jarige Rosmalenaar, die volgend seizoen bij HVCH voetbalt. “Echt bizar. Een strafschop van Almkerk ging via de onderkant lat eruit, een paar keer moesten pingels opnieuw worden genomen en onze reservedoelman Marco van den Hoven, 44 jaar oud en keepend omdat Dennis Westerlaken geblesseerd is, pakte er eentje.”

Kunnen pakken
Na een enerverende middag plaatste Nivo Sparta zich voor de finale van de nacompetitie. Een plek in de 1e klasse lonkt dus voor de ploeg van Theo van Geffen. “We strijden met GJS uit Gorinchem om die plaats”, weet De Wit. “Zaterdag spelen we thuis, maandag uit. We kennen ze. Een moeilijke ploeg, maar ik denk dat we ze kunnen pakken.”

Foto: Arnold van Meerkerk

Geef een reactie