Trainer mist perspectief en verlaat Essche Boys

ESCH – Rob van Griensven vertrok onlangs bij Essche Boys, terwijl hij in november nog had bijgetekend tot 2019. De oefenmeester verraste het bestuur van de vierdeklasser met de mededeling dat hij het voor gezien houdt en zijn eerder geplaatste handtekening intrekt. “Hij zag onder meer weinig perspectief”, weet aanvoerder Yannic van Gerven.

‘Essche Boys is onaangenaam verrast door het plotselinge vertrek van trainer Rob van Griensven. In december 2016 werd nog het contract verlengd voor de komende twee seizoenen. We betreuren het vertrek en gaan per direct op zoek naar een nieuwe trainer voor komend seizoen.’ Die woorden moet bestuurslid Helen Paymans onlangs op de website van de club uit Esch (laten) plaatsen. De mededeling van Van Griensven had men niet zien aankomen, zo is duidelijk.

In januari 2016 startte de Boxtelse coach als hoofdtrainer in Esch. In goede overeenstemming met toenmalig hoofdcoach René van der Putten, die geen heil meer zag in een langer verblijf, werd er destijds gewisseld van trainer. Het leek een succes, want degradatie van het eerste elftal naar de 5e klasse werd afgewend en sinds de komst van Van Griensven waaide er een frisse wind door de club. ‘Rob is in brede zin actief met de ontwikkeling van voetbal binnen Essche Boys’, werd gemeld.

Weinig vervanging
Toch heeft de trainer nu besloten niet verder te gaan, bevestigt Van Gerven. “Hij zag onder meer weinig perspectief. Er stoppen er drie bij het eerste en er is weinig vervanging vanuit het tweede of de A1.” Zelf zet de regelmatig scorende routinier (31) er nog geen punt achter. “Of ik zo’n beetje Mister Essche Boys aan het worden ben? Ha ha, ik heb er inderdaad al flink wat jaren op zitten bij het eerste. En nog steeds plezier. Ik denk dat de volgende generatie niet zolang doorgaat als de oudere spelers.”

Binnenkort een uitgebreid interview met de bijna-topscorer aller tijden van Essche Boys.

Geef een reactie