Oude bekenden bij Emplina – Roda Boys

EMPEL – Aanstaande zaterdag staat het bekerduel tussen Emplina en Roda Boys/Bommelerwaard op het programma. Voor enkele spelers en stafleden een bijzondere ontmoeting, aangezien zij voor even terugkeren op het oude nest in Empel. 073voetbal sprak op een van de vooravonden van de clash met Jan van Eijndhoven, Richard Palm en Jordy de Wit.

Palm is de laatste van de drie die Emplina verliet. “Ik ken – op twee nieuwe spelers na – nog nagenoeg iedereen van Emplina”, zegt hij. “Die groep is niet zo veel veranderd sinds ik wegging. De meesten zijn ook gewoon vrienden van me.” Hij liet die maten een goed jaar geleden achter, maar heeft geen moment spijt gehad van zijn overgang naar de ambitieuze club uit Aalst. “Voor mezelf is het een goede stap geweest. De hele beleving bij het zaterdagvoetbal is toch wel wat anders en bevalt me prima. Of ik hogerop ben gegaan? Ik denk het wel. Maar we zullen zaterdag zien hoe de krachtsverhoudingen liggen. Empel heeft ook gewoon een goede stugge ploeg, dus we moeten sowieso vol aan de bak. Sinds de loting bekend werd kijk ik al uit naar deze wedstrijd.”

De Wit streek deze zomer pas neer bij Roda Boys. Hij kwam er via Nivo Sparta en OJC Rosmalen en speelde alweer wat jaartjes geleden bij Emplina. “Een halfjaar in de B2 en daarna twee jaar in de A1, onder trainer Jan van Eijndhoven”, weet hij nog. “We zijn toen twee jaar op rij kampioen geworden, in de 2e en 1e klasse.” Hij geeft toe dat er wat speciale gevoelens zijn. “Ik ben daarna ook een tijdje nog trainer gebleven bij Emplina en hun huidige beste speler, Dennis van Meurs, heb ik toen onder mijn hoede gehad. Heel leuk om nu tegen hem te spelen dus. Sowieso om weer terug te zijn in Empel, ik heb daar toch vijf jaar rondgelopen.”

Stabiele tweedeklasser
Voor Van Eijndhoven, in Aalst de rechterhand van hoofdtrainer Frank Brands, is de wedstrijd van zaterdag wat minder speciaal. “Ik ben er totaal niet mee bezig”, zegt hij eerlijk. “Ik heb twee jaar met heel veel plezier en succes gewerkt bij Emplina en daarna een mooie opstap naar OJC Rosmalen kunnen maken. Ook mede dankzij Emplina. Mooi om te zien dat de club nu een stabiele tweedeklasser is geworden.”

Een spannende wedstrijd verwacht De Wit. “Het zal gelijk op gaan, denk ik. We hebben allebei voetballende ploegen, dus we gaan een hele leuke wedstrijd krijgen.” Bij Roda Boys, dat hij bij nader inzien boven HVCH verkoos, bevalt het de rappe aanvaller goed. “Ik vind dat de trainer, al vanaf het begin van de voorbereiding, naar een bepaald doel toewerkt. Het team is jong en leuk, er wordt hard gewerkt met z’n allen.”

Emplina – Roda Boys begint zaterdag om 17.00 uur op sportpark Empel-Zuid.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie