Van Esch vreest voor binnen- én kruisband

DEN BOSCH – Nog maar een paar weken geleden klonk hij zo vol vuur. Sjeffie van Esch wilde gaan knallen bij Wilhelmina. Daar is inmiddels bar weinig van over. De aanvaller ging bij zijn eerste officiële wedstrijd voor Wilhelmina met een krijs naar de grond en vreest dat hij lange tijd uitgeschakeld is. “Hopelijk is het alleen de knieband, wat een ellende.”

Zie ook: Sjeffie van Esch gaat bij Wilhelmina voor 1 (16-08-’17)

Tijdens de eerste bekerwedstrijd die Van Esch in het geel-zwart speelde (3-0 nederlaag tegen OJC Rosmalen 2) ging het nog in de eerste helft mis. Op slag van rust belandde hij kermend van de pijn op het kunstgras. “Ik hoorde een flinke knak”, vertelt hij een aantal dagen later. “Er kwam wel een brancard en ambulance, maar ik hoopte dat het allemaal meeviel. De knie was niet echt dik en de dokter dacht zelf ook dat er niks ergs was aan de meniscus of kruisbanden. Het kon zijn dat m’n knieschijf uit de kom was geschoten, zei hij. Dus daar hoopte ik dan ook maar op.”

Het bleek ijdele hoop, want toen donderdag tests werden gedaan in het ziekenhuis, leek het foute boel. “Sowieso iets met de binnenband van m’n knie, waarschijnlijk. Daar heb ik nu een brace voor gekregen. En misschien is het ook de voorste kruisband. Dat zou echt klote zijn. Het is even afwachten op de uitslag van de MRI-scan, die deze week voor meer duidelijkheid moet zorgen, maar ik ben bang dat het een zwaar jaartje gaat worden.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie