Vijftien regioteams door in de beker

DEN BOSCH – Afgelopen weekeinde zijn de laatste pouleduels afgewerkt in de districtsbeker. Voor sommige clubs bleek de beker een bevestiging te zijn van de ingeslagen weg, voor anderen werd het een teleurstelling. In de 073-regio wisten vijftien ploegen zich te plaatsen voor de knock-out fase, waarbij een open loting plaatsvindt. 073voetbal maakte een overzicht.

Clubs die actief zijn in de hoofdklasse werden vrijgesteld van deelname aan de poule. Zij zullen in de knock-out fase van het toernooi instromen. De eerste- en tweedeklassers kwamen daarentegen wel uit in de poulefase, waarbij zowel de nummers 1 als 2 zich plaatsten voor de volgende ronde. Ondanks een verlies op de laatste speelronde wist Nemelaer zich door deze regel achter groepswinnaar Geldrop te plaatsen. Geusselt Sport en FC Eindhoven AV werden beiden met 4-0 verslagen. Van de tweedeklassers uit de regio waren drie succesvol. Allereerst BVV, dat met 7 punten uit 3 wedstrijden boven Uno Animo, Wilhelmina’26 en Klundert eindigde. Daarnaast wist ook EVVC een spannende poule, waarin vier van de zes wedstrijden in een gelijkspel eindigden, te winnen. Winst bij Union (1-2) en een gelijkspel op de derde speeldag bij eersteklasser HVCH (2-2) gaven de doorslag. Tot slot gaat ook tweedeklasser Helvoirt in de koker. Een tweede plaats achter Sarto was hiervoor voldoende, dankzij één overwinning en twee gelijke spelen.

Van de zaterdagclubs uit ons overzicht wist alleen Roda Boys/Bommelerwaard zich te plaatsen. Dankzij overwinningen op Emplina (1-4) en Orion (4-3) en een gelijkspel tegen eersteklasser TOP (2-2) werd het poulewinnaar. Zaterdagclubs Nivo Sparta en BLC wisten zich niet te kwalificeren voor de knock-out fase.

Voor de derde-, vierde- en vijfdeklassers was de opgave om door te gaan eenvoudig: de poule moest gewonnen worden. Hierin slaagden zes derdeklassers en vier vierdeklassers. Dorpsgenoten Avanti’31 en Schijndel deden dit door alle drie hun wedstrijden te winnen. Met zeven punten uit drie wedstrijden wisten ook BMCFC Engelen en Real Lunet hun plaatsje in de knock-out fase te bemachtigen. Dankzij een 1-6 overwinning op de laatste speelronde kwam Vlijmense Boys op het zelfde doelsaldo uit als Waspik (12-7 om 11-6), maar dankzij één gescoord doelpunt meer zijn ook de rood-zwarten door.

Met de 0-19 overwinning op het café-elftal van Ruwaard baarde Nulandia vorige week opzien. Omdat ook de overige wedstrijden winnend werden afgesloten bekert de ploeg van Koen Wissing verder. Dankzij veel gelijke spelen op de andere velden was Boxtel na twee speelrondes reeds geplaatst. Een week later voegden Den Dungen (0-7 winst op RKVSC) en DSC (4-4 tegen Leerdam Sport’55) zich bij dit rijtje vierdeklassers dat we ook in de volgende ronde van de districtsbeker tegen komen.

Wanneer de loting voor de eerste knock-out ronde plaatsvindt, is nog niet bekend. Mocht hierover meer duidelijkheid komen, dan zal 073voetbal u hiervan op de hoogte stellen.

Geef een reactie