‘Het gaat steeds beter met Wilhelmina’

DEN BOSCH – De seizoensstart van Wilhelmina is er een met vallen en opstaan. De neo-derdeklasser speelde een aantal aardige wedstrijden, maar leed zondag ook een 6-0 nederlaag in de bekerpoule tegen Unitas’59. Die was misschien wel illustratief voor de wisselvalligheid van de jonge ploeg. “Geen schim van wat we kunnen en moeten zijn.”

De laatste bekerwedstrijd die Wilhelmina dit seizoen speelde, moet maar snel vergeten worden. Coen van Overbeek is er kort maar duidelijk over: “Dat was zeer zeer matig. We hebben geen enkel duel gewonnen en zijn ook bijna geen duel aangegaan. Ik heb er na de wedstrijd heel de dag koppijn van gehad. Gelukkig oefenden we gisteren tegen Baardwijk (2-2, red.) en zag ik weer met vlagen het Wilhelmina wat we kunnen en moeten zijn.”

Vriendschappelijk speelde Wilhelmina tot nu toe gelijk tegen Herpinia (2-2) en er werd met 3-0 gewonnen van NLC’03. In de beker werd BLC met 3-1 verslagen, maar waren er ook nederlagen tegen OJC 2 (3-0) en Unitas’59 (6-0). “Veel goals tegen dus tot nu toe”, merkt Van Overbeek op. “Dat komt denk ik omdat we verdedigend nogal veel hebben moeten wisselen in verband met vakanties, blessures en lichte pijntjes. Daarnaast is er een zeer jong middenveld en spelen we aanvallend met nieuwe jongens, die nog moeten wennen aan het systeem.”

Steeds beter
Het gaat steeds beter, vindt de assistent-trainer van het eerste elftal: “Gisteren stond het met name in de tweede helft behoorlijk goed. Veel duels gewonnen op het middenveld, waardoor we er een paar keer heel goed en snel uit konden komen. Daardoor krijgt de verdediging ook wat meer rust. De laatste wedstrijden speelden we met een elftal van gemiddeld 20 of 21 jaar, denk ik. Die moeten nog wat stappen maken in hun tactische ontwikkeling. Maar daar wordt aan gewerkt en ze willen graag, dus dat gaat goed komen.”

Geef een reactie