Thomas Mesu: ‘BLC zoekt weer weg omhoog’

DEN BOSCH – Al even geleden spraken we met Thomas Mesu over het wel en wee bij BLC. Tijdens de eerste weken van het seizoen was het kommer en kwel op sportpark De Meerendonk, zagen we. Maar we hebben gelukkig lang genoeg gewacht met een artikel. Afgelopen zaterdag stond BLC namelijk op. En hoe! De competitie-opener werd met 6-0 gewonnen.

De voorbereiding verliep niet bepaald om over naar huis te schrijven. Voor de beker werd met 2-4 van Unitas’59, 3-1 van Wilhelmina en 3-0 van OJC Rosmalen 2 verloren. Daarnaast ging BLC ook in de vriendschappelijke wedstrijden tegen CHC (2-1) en Nooit Gedacht (1-7) onderuit. “We zijn nog zoekende naar hoe we willen spelen”, was de verklaring van Mesu, die de aanvoerdersband overnam van de naar Roda Boys vertrokken Martijn de Wildt. “Er is natuurlijk een aantal basisspelers vertrokken. Naast Martijn is Theo Beekmans naar BVV gegaan en zijn Sander Smit en Ivo Mulder gestopt bij BLC. Dan vallen er wel een aantal gaten in de selectie.”

BLC kreeg er wel een nieuwe keeper en een paar nieuwe spelers bij, vertelde Mesu ons: “Ajay Ramlal komt van Schijndel, Lloyd Hobo van Herovina, Tim Quik van Hedel en dan is er nog een jongen uit Deventer, Luc Pelleboer, in Den Bosch komen te wonen. Hij heeft voorheen in de 2e klasse zondag gespeeld. Uiteindelijk zijn er best veel wijzigingen in de selectie en het heeft dus even tijd nodig voordat we op elkaar zijn ingespeeld.”

Weg omhoog
De puzzelstukjes blijken net op tijd in elkaar te zijn gevallen. Herovina werd met speels gemak van het veld geblazen. 6-0 is een uitslag die staat en waarmee BLC, gedegradeerd na een jaartje 2e klasse, weer als vanouds fier bovenaan staat in de zaterdag 3e klasse D. “Een week eerder, tegen OJC 2, speelden we al een goede pot”, vult Mesu het interview vandaag aan. “Tegen Herovina was het weer prima wat we lieten zien. Na een zwaar seizoen, vorig jaar, gaan we de weg omhoog weer proberen in te zetten.”

Geef een reactie