‘Het komt goed met Schijndel dit seizoen’

SCHIJNDEL – Het verhaal achter gevallen grootmacht Schijndel is bekend. Na drie aaneengesloten degradaties wil de voormalig landskampioen bij de amateurs – met over het algemeen alleen nog maar Schijndelse jongens – proberen op te krabbelen in de 3e klasse. Tommy van Schijndel is een van die ‘eigen’ spelers. “Het komt goed met Schijndel dit seizoen”, denkt hij.

Voor het eerst sinds vele jaren ging de selectie van Schijndel niet rigoureus op de schop. “Voorheen vertrokken er vaak minimaal acht spelers, maar nu zijn we nagenoeg compleet gebleven en aangevuld vanuit het tweede elftal en de A1.” Tommy van Schijndel is blij met de rust die lijkt wedergekeerd op sportpark Zuideinderpark: “Er zijn maar een paar nieuwelingen. Keeper Timo de Louwere is teruggekomen van een paar jaar OSS’20, waar we overigens tegen spelen in de volgende ronde van de beker. Daarnaast kwam Rutger van der Burgt van Heeswijk. Veel van ons kenden hem al en hij past super in de leuke groep die we hebben. Dat geldt ook voor Youri Verbakel, die WEC verliet voor Schijndel.”

Van de vierde aanwinst mocht Schijndel maar heel kort genieten. Alejandro Navarro Keeris, die van Jong FC Den Bosch overgekomen was, liep al snel in het seizoen een zware blessure op. “Dat was echt een dreun”, zegt Van Schijndel. “Alejandro voegde in korte tijd al veel toe aan ons spel. Ik hoop dat hij volgend seizoen weer met ons kan knallen.”

Grote stappen
Tijdens de voorbereiding deed Schijndel het alleraardigst. “Maar we zijn natuurlijk wel met een proces bezig. We hanteren een andere speelstijl dan we gewend waren en dat heeft wat tijd nodig. Maar we hebben al grote stappen gemaakt. Iedereen moet voor zijn plek vechten, er is veel concurrentie, dat houdt elkaar scherp. Om ons heen zijn er ook weer steeds meer mensen met ons bezig. Alles is goed geregeld voor ons als selectie en de club.”

Positiviteit alom in het Schijndelse, maar desondanks werd er zondag begonnen met een valse start. “Jammer dat we onze goede reeks niet direct vervolg konden geven in de competitie. De nederlaag tegen Sint Michielsgestel (1-0, red.) was vooral heel zuur en onnodig. Die wedstrijd verdiende geen winnaar, echte kansen waren er nauwelijks. Wij kunnen wel echt beter. Ik ben er van overtuigd dat we onszelf komend weekend gaan herstellen van deze nederlaag. Het gaat goed komen met Schijndel dit seizoen.”

Tommy van Avanti
We kunnen heel wat verwachten, als we Van Schijndel mogen geloven: “Er is nog geen concrete doelstelling uitgesproken, maar als we een periode pakken denk ik dat we het goed gedaan hebben.” Een goed beeld van de sterkte van de tegenstanders in de competitie ontbreekt bij de rechtermiddenvelder. “Tegen Haarsteeg hebben we wel al geoefend en Avanti kennen we natuurlijk goed. Die Schijndelse derby is wel echt mooi. Ik heb er zelf een seizoen gevoetbald, drie jaar terug, en daar nog steeds de bijnaam ‘Tommy van Avanti’ aan overgehouden”, eindigt hij ons gesprek lachend.

RKSV Schijndel speelt zondag om 14.30 uur thuis tegen Wilhelmina.

Geef een reactie