Elf vragen aan… Robin van de Laak

BOXTEL – Een van de jongens binnen de zeer jonge selectie van RKSV Boxtel is Robin van de Laak. De 21-jarige rechtsbuiten is dit seizoen – zijn eerste als volwaardig eerste elftalspeler – de clubtopscorer van de vierdeklasser en hoopt nog vele jaren bij Boc te blijven spelen. 073voetbal legde hem de inmiddels bekende elf vragen voor.

Naam: Robin van de Laak.
Geboren: 26 november 1996 te ’s-Hertogenbosch.
Club(s): Vanaf de F’jes bij RKSV Boxtel.
Positie: Rechtsbuiten. In het verleden ook wel eens rechtsback en spits gestaan.
Dagelijks leven: Ik woon al mijn hele leven in Boxtel, ben op dit moment vrijgezel en werk al drie jaar bij Geld en Makelaardij, als adviseur bankzaken en verzekeringen. ‘s Weekends pak ik graag een pilsje met vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn snelheid en zelfkennis. Mijn zwakste punt is het voetballen in de kleine ruimte en techniek.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefste natuurgras. Zelf trainen we elke dinsdag op natuurgras en donderdag op kunstgras. Het natuurgras heeft mijn voorkeur omdat je na wedstrijden op kunstgras regelmatig met schaafwonden van het veld stapt.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik heb geen vaste kleur voetbalschoenen. Op dit moment draag ik blauwe schoenen van Nike.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste sportpark vind ik dat van Sint-Michielsgestel. Daar waar we vorig jaar een promotiewedstrijd speelden en helaas verloren. De derde helft in de kantine was wel gezellig, ondanks het verlies. Het mooiste tenue vind ik dat paars-witte van FC Engelen.
 5. Mooiste voetbalmoment: De bekerwinst als eerste jaar A-junior. In dat jaar werden we helaas geen kampioen, maar in de bekerfinale wonnen we met 0-1 van DBS en daardoor werd ons uitstekende jaar toch beloond met een prijs.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het jaar na de bekerwinst degradeerden we meteen uit de 1e klasse. Iets wat onnodig was met het team dat we toen hadden.
 7. Opvallendste teamgenoot: Guido van den Braak. Die wordt regelmatig toegezongen bij feestjes en vertelt vaak de leukste verhalen waarvan je denkt: hoe krijgt hij zoiets toch verzonnen?
 8. Voetbalhumor: Vorig jaar gaf ik mijn broer op de training een panna. Nadat ik hem gaf, hoorde ik hem zeggen “panna is trap”, waarna ik één seconde later op het gras lag. Hij mocht de training vroegtijdig verlaten. Daarna onder de douche konden we er samen om lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Buiten het voetbal hoop ik te bereiken dat ik dit jaar mijn studie Financiële dienstverlening op het Avans afrond. Daarnaast hoop ik na dit eerste jaar als volwaardig speler van het eerste elftal hier nog een aantal jaar achteraan te plakken. Ik zie mezelf niet ergens anders voetballen, omdat ik het bij Boc prima naar mijn zin heb.
 10. Beste speler uit de regio: Uit de regio hebben wij nu helaas niet veel tegenstanders. In een oefenwedstrijd tegen Sint-Michielsgestel viel Guus Schuurman me positief op. Hij heeft vroeger ook in het eerste van Boc gevoetbald.
 11. Opvallendste regioclub: De opvallendste regioclub vind ik BMC. Hiermee streden wij vorig jaar om het kampioenschap en nu draaien ze bovenin mee in de 3e klasse.
  Zelf hebben we dit jaar toch een tegenvallend jaar. We hadden niet verwacht onderin de middenmoot te staan. Zondag spelen we tegen Essche Boys, een derby die we thuis verloren. Zij zijn al gedegradeerd en wij veilig, maar we hebben zeker wat recht te zetten ten opzichte van de vorige wedstrijd, waarin we dure punten lieten liggen. Het gaat dus zeker om de eer, maar ik doe helaas zelf niet mee door een schorsing.
Foto: Henri Verwijmeren

Geef een antwoord