Van centrale verdediger naar linksbuiten

BOXTEL – Voor Jari Klijmij was 2017-2018 een opmerkelijk seizoen. Van onbetwiste centrale verdediger werd hij speler van het tweede elftal, om later als linksbuiten (!) terug te keren in de hoofdmacht. We kijken samen met de Boxtelnaar nog een keer terug op de afgelopen jaargang en richten dan samen het vizier op volgend seizoen.

Na een onverwacht goed ‘debuutjaar’, waarin een volledig vernieuwde ploeg verrassend als derde eindigde in de 4e klasse, verliep het tweede seizoen van het uiterst jonge RKSV Boxtel een stuk minder voortvarend. Achtste worden bleek afgelopen jaar het maximaal haalbare. “We begonnen met voetballende intenties, maar er werden weinig punten gehaald”, weet Klijmij nog van de eerste seizoenshelft. “Daarna werd er iets minder op het voetbal gelet en zijn we meer bezig geweest met het binnenhalen van punten, omdat we er niet al te rooskleurig voor stonden.”

Ook persoonlijk kende de verdediger een minder jaar. “Ik begon bij het eerste, maar wist daar geen basisplek te bemachtigen. Toen heb ik een tijdje bij 2 gezeten en vanaf het voorjaar had ik weer een basisplek bij 1. Wel op een onwennige positie. Links  voorin, nogal apart voor een centrale verdediger. Maar ja, ik was blij dat ik weer in 1 speelde. Tegen EMK stond ik ineens linksbuiten, puur om druk te zetten. De laatste twee wedstrijden was ik gelukkig weer centrale verdediger.”

Meer voetbal
In het nieuwe seizoen hoopt Klijmij weer op een vaste plek in de defensie te mogen rekenen. “Deze zomer komen er met Djuric Doran (Zwaluw VFC) en Tom van Rijswijk (lager elftal ODC) jongens terug die een uitstapje gemaakt hebben en Lars van Hamond schuift door vanuit de jeugd”, zegt hij. Raymon Strik gaat keepen bij DVG en er stoppen een paar spelers, maar Boxtel gaat het seizoen in met ongeveer hetzelfde aantal selectiespelers. “Ons doel is om meer voetbal in de ploeg te krijgen en op die manier ook mee te strijden voor een periode”, besluit Klijmij.

Geef een antwoord