Derby van de Week: Maliskamp – RKKSV

ROSMALEN – De ‘Derby van de Week’ is dit keer een onvervalste Rosmalense kraker. Vierdeklassers Maliskamp en RKKSV uit de Kruisstraat kruisen namelijk ook dit jaar de degens tijdens de competitie en komende zondag vindt het eerste onderlinge duel plaats aan de Jos de Letterlaan. 073voetbal beschouwt op de gebruikelijke wijze voor.

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar nog in de 4e klasse H, maar dit keer zijn ze allebei ingedeeld in de 4E. De duels met Nulandia zijn voorlopig verleden tijd, aangezien die club wél in Zuid II (met voornamelijk clubs uit de regio Oss-Uden-Veghel) is gebleven. De onvervalste Rosmalense derby staat echter wederom op de kaart.

Maliskamp
De afgelopen seizoenen, en ook dit jaar, werd Maliskamp genoemd als een mogelijke titelkandidaat. Toch stelden de Maliskampers daarin vooralsnog teleur. Met een 5e, 9e en 6e plaats in de afgelopen drie seizoenen kunnen we niet bepaald zeggen dat aan de verwachtingen wordt voldaan. En dat terwijl de selectie (en ook die van de afgelopen seizoenen) heel aardig is. Zou de club dit seizoen wel mee kunnen doen voor promotie naar de 3e klasse?

De start, met nieuwe trainer Willem van den Berg, was in ieder geval veelbelovend. Een zege bij het gedegradeerde Wilhelmina (0-2, door doelpunten van topscorer Günther van Meurs) werd gevolgd door een nederlaag met dezelfde cijfers tegen DSC. Vorige week was er een 1-2 overwinning bij Teisterbanders, waarbij Jasper van Schijndel en opnieuw Van Meurs voor de winst zorgden. Ten opzichte van voorgaande jaren is Maliskamp beter begonnen. De afgelopen twee seizoenen had het na 3 duels nog maar 3 punten en in 2015-2016 zelfs nog geen. De teller staat nu, na 3 duels, voor Maliskamp al op 6 en daarmee staat het op een 6e plaats in de 4e klasse E. Een competitie waar, opvallend genoeg, nog geen enkel gelijkspel te noteren viel.

RKKSV
Terwijl RKKSV vorig seizoen, als kersverse promovendus, na 3 wedstrijden al 7 punten had, wacht de club van trainer Bertie van Balsfoort nu nog op z’n eerste punten. De ploeg uit de Kruisstraat had een, zo op het oog, zware competitiestart. De eerste twee wedstrijden verloor het van de clubs die op dit moment koploper zijn (1-6 tegen SCR en 3-1 tegen Jan van Arckel) en afgelopen zondag werd de ontmoeting met Wilhelmina, dat vorig jaar nog 3e klasse speelde, nipt met 0-1 verloren.

Wanneer we de nacompetitie, die RKKSV winnend afsloot, buiten beschouwing laten, hebben de Kruisstraters voor het laatst een competitieduel gewonnen op 2 april (2-3 bij VOW, door doelpunten van Dennis Vorstenbosch, Davey Deckers en Tom Hendriks). Dat is inmiddels alweer 14 duels geleden. Sindsdien werd de helft van de de wedstrijden gelijkgespeeld, met 6 keer 1-1 als eindstand, en de rest verloren. RKKSV scoort dit seizoen nog moeilijk. Alleen Cas van Hemmen en Jorden Huiskes vonden in 270 minuten voetbal het net en er werden ook al 10 tegendoelpunten geïncasseerd.

Historie
Natuurlijk is deze derby in het verleden al vaak in competitieverband gespeeld. Maar in de afgelopen 10 jaar stonden beide teams in Maliskamp slechts één keer tegenover elkaar. Dat was vorig seizoen, op een dag na precies een jaar geleden. De wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0. Het betrof toen wde eerste derby in competitieverband sinds het seizoen 2006-2007. Destijds won RKKSV op Sportpark Maliskamp met 0-1.

15-10-2017 (4e klasse H)
Maliskamp – RKKSV 0-0

 

Geef een reactie