Acht doelpunten met gebroken kuitbeen

VINKEL – Gerwin van den Boom schoot dit seizoen als vanouds uit de startblokken. Na drie speelronden was de sterspeler van EVVC al goed voor 6 doelpunten. Die prestatie wordt nog een stuk bewonderenswaardiger nu we weten dat de aanvoerder van EVVC die goals heeft gemaakt met een gebroken kuitbeen (!). “Dat blijkt achteraf ‘gewoon’ te kunnen, ja.”

Al tijdens de allereerste bekerwedstrijd van het seizoen liep Van den Boom de blessure op. “Maar ik weet pas sinds afgelopen maandag dat mijn kuitbeen gebroken is”, vertelt hij erover. “Dat kwam toen pas uit een MRI-scan naar voren. Ik had al die tijd de ernst van de kwetsuur niet in de gaten en heb zo lang het ging doorgevoetbald.”

Even op de tanden bijten en gewoon doorgaan. Dat is het credo in Vinkel en dus deed Van den Boom wat hem te doen stond, in dienst van de plaatselijke voetbaltrots. “Tot en met Helvoirt uit ben ik doorgegaan”, zegt hij met een grijns op zijn gezicht. “Toen ging het niet meer. Al die tijd had ik al last. Trainingen moest ik steeds vroegtijdig afbreken en tijdens wedstrijden hinderde het me af en toe ook. Vooral naderhand had ik last. Maar dít had ik ook niet verwacht.”

Nette breuk
Waar veel lezers waarschijnlijk al pijn krijgen bij de gedachte alleen, voetbalde de aanvoerder van EVVC dus doodleuk 5 weken lang met een breuk in zijn onderbeen. Hij scoorde in die periode zelfs 6 keer in de competitie en 2 keer in de beker. “Achteraf blijk je ‘gewoon’ te kunnen voetballen met een dergelijke kwetsuur”, lacht hij. “Ik dacht eerst dat er iets mis was aan de enkel, maar het bleek dus de onderkant van het kuitbeen te zijn.”

Een aantal weken geleden liet Van den Boom nog een foto maken van zijn voet/enkel. “Maar toen werd er aangegeven dat er niets te zien was. Vervolgens hebben we de MRI laten maken en bij het bespreken van de uitslag zag de orthopeed aan het vocht in en bij het kuitbeen en dat er een breuk(je) heeft gezeten. Het was een nette breuk en die was alweer aan het herstellen. Het was op de foto nog minimaal te zien. Misschien dus niet raar dat het in eerste instantie gemist is. Ik had eigenlijk zes weken in het gips gemoeten en met het been omhoog, maar dat blijft me door de opmerkelijke gang van zaken bespaard. Ik moet nu gewoon rustig aan doen en het laten genezen.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een antwoord