Dringen voor een plekje bij Nulandia

NULAND – Nicky van der Heijden was achttien jaar toen hij debuteerde bij Nulandia en is er tien jaar later nog altijd bij. Na een moeizame seizoensstart voor zowel de club als de linksback zelf (hij had last van een rugblessure) is hij ervan overtuigd dat er betere tijden aanbreken. “Het begint weer te draaien en is dringen voor een plekje.”

Van der Heijden weet nog goed dat hij ooit in een thuiswedstrijd tegen Geldrop zijn debuut maakte, Nulandia speelde toen nog in de 1e klasse. Vervolgens speelde hij veel in het tweede (dat op hoog reserveniveau actief is) en is hij de laatste vier, vijf seizoenen vast onderdeel van het eerste elftal. Zo ook dit seizoen in de 4e klasse I, dat niet volgens verwachting verloopt. Nulandia staat één-na-laatste met 6 punten uit 6 duels.

Waar het aan ligt? In de voorbereiding oefende Nulandia tegen hoger spelende teams als Real Lunet en TOP. “Dat was goed voor de intensiteit, maar tegen die teams konden we minder ons eigen spelletje spelen”, herinnert Van der Heijden. En in de bekerduels met Ruwaard en WHV ontbrak het vervolgens juist aan échte weerstand. Verder kwam er nog bij dat Marc van Delft, de nieuwe trainer, een andere tactiek introduceerde. Dat kostte tijd. “Nu begint het weer te draaien”, zegt de linksback.

Vertrouwen
De wedstrijd tegen DVG (0-1 overwinning) was daar een goed voorbeeld van. De nummer twee van de ranglijst zakte in, Nulandia mocht het spelletje maken en won dankzij een goal van Geert Korsten. “We voetbalden ook gewoon lekker, dat was goed voor het vertrouwen”, zegt Van der Heijden. Door onnodige nederlagen tegen WEC, Nijnsel, Avesteyn en Vorstenbossche Boys had dat vertrouwen wel een deukje opgelopen. “We krijgen genoeg kansen, maar vergeten onszelf nog te vaak te belonen. Als we dan achter komen, wordt het lastig. Als we op voorsprong komen, begint het juist te draaien.”

Van der Heijden heeft er vertrouwen in dat de zege op DVG zondag een vervolg krijgt. Dan treft Nulandia hekkensluiter Herpinia, dat ook door een Bosschenaar (Frank Kusters) wordt gecoacht. Ook al omdat de selectie nagenoeg fit is, nadat er in het begin van het seizoen nogal wat blessuregevallen waren. “Het is dringen voor een plekje, dat is alleen maar goed.”

 

Geef een antwoord