Elf vragen aan… Lukasz Junatowski

HEDEL – Nederlands spreekt hij niet, maar doelpunten maken doet hij des te meer. Lukasz Junatowski (rechts op de foto), 26-jarige medewerker van een Bossche verffabriek, schoot ze vorig seizoen aan de lopende band binnen voor Hedel. De teller stopte bij 20 en staat dit jaar, een niveau hoger, alweer op 4. Hoog tijd om eens kennis te maken met de Pool.

Naam: Lukasz Junatowski.
Geboren: 9 mei 1992 in Aleksandrow Kujawski, Polen.
Clubs: NKS Jagiellonka Nieszawa, GKS Sadownik Waganiec, LTP Lubanie en Hedel.
Positie: Spits, nummer 9.
Dagelijks leven: Ik woon bijna drie jaar in Nederland, nu in Veen met mijn verloofde. Ik werk in Den Bosch in een verffabriek.

 1. Sterkste/zwakste punt: Een goede spits moet vooral doeltreffend zijn. Ik denk dat dat mijn sterkste punt was vorig seizoen, aangezien ik er in slaagde om 21 goals binnen te schieten. Mijn zwakke punt is zeker verdedigen. Een ander nadeel is mijn linkerbeen.
 2. Kunst- of natuurgras: Als het natuurgras goed onderhouden is, geef ik altijd de voorkeur aan het spelen daarop. Wat mij betreft is kunstgras alleen een alternatief voor in de winter.
 3. Kleur voetbalschoenen: Dat is voor mij niet belangrijk. Schoenen moeten vooral fijn zitten. Ik speel momenteel met de Nike Hypervenom, in het grijs, en daar ben ik blij mee.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik ga voor het tenue van het Poolse voetbalelftal. De kleuren, wit en rood, doen me denken aan mijn dierbare vaderland. Het mooiste sportpark vind ik De Winkels in Hedel. We hebben daar prima trainingsomstandigheden, met kunst- en natuurgras en volledige verlichting. Het mooiste stadion is voor mij dat van Legia Warschau. Erg mooi en modern en de sfeer is altijd geweldig.
 5. Mooiste voetbalmoment: De promotie van Hedel, vorig seizoen, was een groot succes. In Polen ben ik ook gepromoveerd naar de regionale competitie. Dat zijn de momenten waar je het als speler voor doet. Om aan het einde van het seizoen bovenaan te staan.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: We zijn (in Polen) ook gedegradeerd. Dat was een moeilijke tijd voor mijn club. We speelden slecht en stonden laag op de ranglijst. Een goede maar pijnlijke voetballes.
 7. Opvallendste teamgenoot: We hebben meerdere belangrijke spelers in ons team. Bijvoorbeeld aanvoerder Patrick (Janse, red.), verdediger Remco (van Gelder, red.) of spits Bas (van Ruijmbeke, red.). Ze zorgen voor de nodige kwaliteit en sfeer in ons team.
 8. Voetbalhumor: Tijdens een competitiewedstrijd wist ik drie verdedigers en de keeper te omzeilen. Toen ik bij het lege doel kwam, legde ik de bal op de doellijn en kopte ik hem binnen met mijn hoofd. Ik en mijn teamgenoten vonden het erg grappig.
 9. Wat wil je nog bereiken: Nog een promotie met Hedel. Waarom niet? Ik denk dat alles mogelijk is. Het eerste jaar in de 4e klasse is moeilijk, maar we zijn aan het ontwikkelen. We hebben een jong en bekwaam team. In de komende jaren moeten we het laten zien.
 10. Beste speler uit de regio: Vorig seizoen was mijn eerste jaar in de regio en er is me geen uitzonderlijke speler bijgebleven.
 11. Opvallendste regioclub: Ik heb in de regio nog niet zoveel clubs meegemaakt, maar sinds ik in Veen woon, bewonder ik het plaatselijke Achilles. Die spelen in een sterke competitie (zaterdag hoofdklasse, red.) en hebben veel kwaliteit. Dat verwacht je niet in zo’n klein dorp. De club geeft de inwoners veel plezier.

Foto: Frank van Engelen

Geef een antwoord