Laatste jaar voor Van Balsfoort bij RKKSV

ROSMALEN – In goed onderling overleg hebben de technische commissie van RKKSV en hoofdtrainer Bertie van Balsfoort besloten om na het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan. Waar de vierdeklasser uit de Kruisstraat op zoek gaat naar een nieuwe oefenmeester, laat Van Balsfoort de toekomst nog open. “Eerst dit seizoen nog wat stappen maken.”

Na vijf leuke jaren is het tijd voor iets anders, zo vertelt Van Balsfoort: “Aan het begin van de overeenkomst wilden we proberen om vanuit de 5e klasse een stabiele vierdeklasser te worden. Daar zijn we aardig mee op weg. Misschien is het nog niet zichtbaar in de stand, maar wel op andere vlakken. De spelersgroep heeft voldoende potentie om een lange tijd op dit niveau te acteren en met de andere randzaken hebben we stapjes gemaakt naar boven, waarbij we zeker de clubcultuur hebben bewaakt.”

De komende maanden wil de Rosmalense trainer er alles aan doen om nog wat stappen op de ranglijst te maken. “En met het tweede spelen we voor de titel. Gezien de vrij jonge leeftijd van de RKKSV-selectie ziet de toekomst er positief uit. Mijn persoonlijke doel voor volgend jaar? Ik kijk wel wat er op mijn pad komt.”

Tevredenheid
Van Balsfoort startte, na jarenlang jeugdtrainer te zijn geweest bij OJC Rosmalen en een mislukt avontuur bij LSV, in 2014 bij RKKSV. Hij eindigde met de toenmalige vijfdeklasser als tweede en vierde, om in 2016-2017 als kampioen te promoveren. Vorig seizoen handhaafde RKKSV zich via de nacompetitie in de 4e klasse.

“Bertie heeft na dit seizoen, naar ieders tevredenheid, vijf jaar bij ons gewerkt”, aldus bestuurslid technische zaken Stefan Snijders. “Er wordt een nieuw trainersprofiel opgesteld en we hebben al een aantal kandidaten op het oog. Maar uiteraard mag iedereen die geïnteresseerd is, contact met ons opnemen.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een reactie