Van Rixtel terug als hoofdtrainer bij RKKSV

ROSMALEN – Ramon van Rixtel (32) keert volgend seizoen terug bij RKKSV. De voormalig aanvoerder gaat bij de vierdeklasser uit de Kruisstraat aan de slag als hoofdtrainer. Het wordt zijn eerste klus als eindverantwoordelijke. “Mooi dat ik die kans krijg bij mijn oude club. Helaas moest ik enkele jaren geleden stoppen, maar ik ben ze altijd blijven volgen.”

Eerder was Van Rixtel trainer bij de jeugd van OJC Rosmalen, RKC, RKKSV, Schijndel en HVCH. Daarna had hij Schijndel 2 onder zijn hoede en de afgelopen jaren was het tweede elftal van EVVC het team dat hij coachte. “Daar heb ik het naar mijn zin en veel geleerd. Vorig seizoen hadden we een moeilijke start. De club wilde van 4-4-2 naar 4-3-3 en die ommekeer had tijd nodig. Nu hebben we met het tweede een periodetitel behaald. We gaan er alles aan doen om bovenaan te blijven. En daarna wacht de volgende uitdaging, waar ik ook veel zin in heb”, vertelt hij aan 073voetbal.nl.

Van Rixtel kent bij RKKSV veel mensen en vindt het een mooie club. “Mijn vader en neefjes voetballen er. En zelf heb ik dat natuurlijk ook gedaan. Helaas moest ik een paar jaar geleden stoppen in verband met versleten knieën. Maar ik heb sinds die tijd altijd contact gehouden met Bertie (van Balsfoort, scheidend trainer van RKKSV, red.) en heb de club op de voet gevolgd. Met als hoogtepunt uiteraard het kampioenschap.”

Bekijk ons volledige trainersoverzicht op deze pagina.

Geef een reactie